El nombre de rescats a les platges de la demarcació de Girona s'ha reduït en més d'un 120% respecte a l'any anterior. A punt d'acabar la temporada d'estiu, el balanç de la Creu Roja reflexa que enguany només s'han efectuat 36 salvaments a banyistes, una xifra molt inferior als 299 rescats registrats durant l'estiu de 2009.

En aquest sentit, les costes de les comarques gironines són les que han comptabilitzat una disminució més pronunciada. A Barcelona i Tarragona aquesta reducció ha estat aproximadament d'un 26% en ambdós casos. En conjunt, a Catalunya la Creu Roja ha hagut de realitzar un total de 253 rescats, un 57,34% menys que l'any passat.

El principal motiu d'aquesta dismiució es troba en el fet que l'any passat el mar de fons i les corrents de retorn subaquàtiques van tenir molta més incidència que durant aquest estiu.

La Creu Roja ha intensificat aquest estiu el seu servei de vigilància amb l'objectiu de dissuadir les conductes de risc entre els banyistes, esportistes nàutics i les embarcacions. Per aquest motiu durant aquesta temporada els avisos preventius han pujat un 14,7% a les costes de Girona arribant fins als 14.191. Més de la meitat dels avisos s'han registrat a les platges barcelonines (el 58,54%, amb 34.412) , mentre que a Tarragona la xifra ha estat de 13.435.

Les platges de la demarcació de Girona també lideren la devallada de les atencions per picada de medusa, que enguany han sumat un total de 8.026 a tot el territori català. La reducció a les costes gironines pel que fa a aquest tipus d'assistències ha estat de 43,25%, mentre que a les platges de Tarragona el nombre d'atencions per picada de medusa s'ha mantingut constant i s'ha elevat un 13% a la demarcació de Barcelona.

En total, l'organització ha dut a terme un total de 24.915 assistències de tot tipus a Girona fins a finals del mes d'agost, fet que significa un 26,08% més que l'any anterior. Això ha estat possible en part degut a la intensificació dels ?equips de salvament, que aquest any han comptat amb el suport de 411 socorristes.

A més dels avisos preventius i les assistències sanitàries, la Creu Roja també ofereix serveis per facilitar el bany de les persones amb discapacitat, dels quals s'han pogut beneficiar enguany 2.684 usuaris, un 8,88% més que l'any passat. Amb aquesta finalitat, la Creu Roja compta amb el servei de cadira amfíbia -construïda amb materials resistents a l'aigua- en una cinquantena de platges.

En algunes de les platges amb cobertura de la Creu Roja, el Servei de Prevenció, Vigilància i Salvament seguirà en funcionament fins a finals d'aquest mes de setembre.