El regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya de Vidreres i cap de llista dels republicans Jordi Daranas ha decidit deixar la política municipal després d'haver-s'hi dedicat durant 20 anys. Un dels polítics històrics a la comarca de la Selva va començar a ser regidor d'aquest municipi fa 15 anys i assegura que "ara és l'hora de les noves generacions".

Daranas a més de ser regidor republicà, ara a l'oposició del govern socialista de Vidreres, va ser alcalde durant el mandat que va de l'any 2005 fins al 2007, quan va substituir el convergent Àngel Teixidor a l'alcaldia, tal i com marcava el pacte de govern entre les dues formacions polítiques per aquell mandat al capdavant del consistori vidrerenc.

La seva marxa del capdavant d'Esquerra Republicana no es produirà fins al maig de l'any vinent, quan ja hi haurà la nova candidatura de l'agrupació política amb una altra persona al capdavant. La persona que el substituirà, com explica Daranas, per ara no es desvetllarà, si bé assegura que és una persona que ja ha fet campanya a les municipals amb ell.

A més, el regidor republicà relata que els motius bàsics que l'han dut a aquesta decisió, per una banda és donar pas a noves persones que liderin la formació republicana i l'altra, remarca "perquè porto més de mitja vida dedicat a la política, des dels 18 anys".

En aquest últim mandat, el líder republicà s'ha caracteritzat per ser una persona que ha qüestionat en ocasions el pacte de govern a Vidreres entre ICV i PSC, que finalment, es va trencar. I llavors, també Jordi Daranas ha estat crític amb la manca de diàleg dels socialistes, segons ha manifestat en diferents plens municipals.