L'associació de veïns i veïnes de Vallcanera Parc de Sils assegura que l'alcalde de Sils afavoreix l'altra associació de veïns que hi ha a la urbanització, anomenada associació de veïns de Santa Eulàlia de Vallcanera. En concret, el seu president Agustín Valdés critica el batlle Martí Nogué (IdS) per "no deixar-nos un local, quan aquí al barri tenim un centre cívic i no se'ns deixa" i afegeix que fa pocs dies van fer una instància i se'ls va "dir que les coses no es fan així".

A més reivindiquen que com que són una entitat d'uns 100 veïns "tenim el mateix dret que l'altra entitat, que s'ha reunit tants cops com ha volgut al nou centre cívic de Vallcanera". Valdés a més afegeix que el "favoritisme" de l'equip de govern d'IdS es deuria que "el primer tinent d'alcalde és de la junta de l'altra associació i l'alcalde li dóna suport".

Davant d'aquestes crítiques, Nogué es defensa i explica que fa pocs dies "es van empipar perquè volien una cosa que no estava a la instància i, en canvi, sempre se'ls ha deixat, per exemple, per la Festa, un local pels trastos i sempre que volien un local de reunió". I afegeix que no hi ha cap tipus de favoritisme per part del govern sinó que "no van demanar-ho com havia de ser". I pel que fa que el tinent d'alcalde forma part de l'altra entitat, el batlle ressalta que "no és cert, sinó que té la clau i va a obrir i tancar el lloc per ventilar les antigues escoles i fa la xerrada fora".