La nova tecnologia s'ha incorporat des d'aquest dissabte a les vies verdes de Girona. Es tracta d'un nou servei que permet que un telèfon mòbil amb GPS s'utilitzi com a dispositiu de guia que orienti l'usuari, a més, també, d'informar-lo del patrimoni que es troba en els itineraris.

Les e-rutes, tal com s'anomenen, consten de 3 de principals per anar de Ripoll a Sant Feliu de Guíxols, i de 22 recorreguts més secundaris.

Atraure turistes d'Europa

El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet, va destacar la importància del servei per atraure turistes d'Europa, que estan acostumats a aquest model de cicloturisme, sobretot en èpoques en què el turisme és més baix. El cost total d'aquest projecte ascendeix a 95.000 euros.

D'altra banda, la Selva es promocionarà a través dels Castells de Frontera, dels Remences, i posarà en valor l'imaginari al voltant de bruixes, bandolers, pirates i corsaris, indians i ibers i romans.

Col·laboració amb la Selva

Així va quedar formalitzat ahir a l'ajuntament d'Hostalric pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet que, acompanyat del director dels serveis territorials del Departament de la Generalitat a Girona, David Mascort, va signar protocols de col·laboració per a la promoció dels seus recursos turístics intangibles amb diversos consistoris selvatans; en concret, amb els ajuntaments d'Amer, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, la Cellera del Ter, Hostalric, Lloret de Mar, Osor, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm i Tossa de Mar.

Amb aquesta signatura, el Departament d'Innovació de la Generalitat senta les bases de la col·laboració amb el món local per impulsar accions vinculades als recursos identificats en aquesta zona pel Pla i el Catàleg de Recursos Intangibles de Catalunya.