El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) està desenvolupant aquests dies una actuació per a millorar la seguretat viària en aquelles carreteres més freqüentades per ciclistes, amb la instal·lació de prop d'un trentena de senyals a l'Anella de les Gavarres i a la carretera de les Costes del Garraf.

Els nous cartells alerten els conductors de la possible presència de ciclistes i els recorden la distància mínima que, segons el codi de circulació, hi han de mantenir en avançar-los. Com a prova pilot, el DPTOP en va instal·lar a l'antiga C-31 entre la Tallada d'Empordà i Torrella de Fluvià, el juny passat.

Aquesta mesura, fruit de la col·laboració amb diverses associacions del món de la bicicleta, té com a objectiu promoure la conscienciació del conductor del vehicle de motor perquè respecti el ciclista i fomentar un ús segur de la bici.

L'Anella de les Gavarres i la carretera de les Costes del Garraf són itineraris molt freqüentats tant pel turisme de bicicleta com pels usuaris de la zona, pel seu traçat i per l'entorn per on discorren i han estat escollits per aquesta primera actuació a partir de les propostes dels col·lectius de ciclistes. En total s'instal·len ara un total de 28 senyals.

Seguir la iniciativa

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració del PTOP amb associacions del món de la bicicleta i de la Mesa de la Bicicleta. És en aquesta Mesa de la Bicicleta on un grup de treball farà un seguiment d'aquesta primera actuació i en valorarà el resultat, per tal d'acordar uns criteris d'aplicació a la resta de la xarxa viària, partint de la premissa que una implantació generalitzada d'aquesta senyalització li restaria efectivitat.