El desdoblament de l'Eix Transversal (C-25) va avançant en terres gironines. De fet, el gruix dels treballs es desenvolupa actualment des de Gurb (Osona) fins a Caldes de Malavella, un tram de 55,4 quilòmetres. En concret, s'hi fan tasques en diferents punts, de fet en els 17,1 quilòmetres del tram que va d'Espinelves fins a Santa Coloma de Farners, ara s'estan executant els desviaments de serveis, moviments de terres, desbrossades i obres de drenatge així com execusió d'estructures.

En aquest sentit, s'està fent l'estructura de formigó del viaducte dels Empedrats i també s'està treballant en el muntatge de l'estructura metàl·lica en el viaducte del sot del Pla de Perer, que té 195 metres de longitud. A banda, s'està treballant en la desbrossada de la zona dels túnels de Pigot, les Comes i Joanet. I és que la complicada orografia de la Selva comporta que s'hagin de construir nous túnels i fins a l'Ap-7 s'aprofiti la carretera actual per fer el desdoblament. A més, s'adaptaran els enllaços existens, tret del de Sant Hilari Sacalm, on es remodelarà el ramal de sortida provinent de Vic. Pel que fa al tram entre Santa Coloma fins a Caldes, que té 18,9 quilòmetres, s'hi efectuen també els desviaments de serveis, drenatge i desbrossades. Però també es treballa en els viaductes de les Fosses, Castanyet i de Canadell.

L'estat de les obres de l'Eix va ser comentat pel conseller de Política Territorial en una vista a les obres de desdoblament a Osona.