El passeig de la urbanització dels Griells, a l'Estartit, està en una situació delicada des que a principis d'agost va desaparèixer gran part de la platja i les ones trenquen directament en el seu mur. Des d'aleshores, el passeig ja ha patit importants desperfectes als talussos; el subsòl en què se sustenta s'ha buidat en part; hi ha diverses esquerdes, una al bell mig; i s'ha desplaçat horitzontalment el paviment. L'Ajuntament ja s'ha mogut perquè l'Estat i la Generalitat intervinguin abans que alguna llevantada l'ensorri.

La solució més immediata que reclama l'alcalde, Josep Maria Rufí, és reforçar l'estructura, ja que no està preparada per actuar com a protecció marítima. El problema es produeix des de la forta llevantada de Sant Esteve del 2008; des d'aleshores s'ha detectat un canvi en les dinàmiques marines que han provocat que el mar es mengi terreny a la platja, especialment als Griells: des d'aquell temporal, aquesta zona de la platja de l'Estartit ha perdut els 50 metres d'amplada que tenia de mitjana anteriorment, segons un informe de l'Ajuntament.

L'alcalde ha explicat que ha contactat amb diferents representants de Costes, tant de l'Estat com de la Generalitat, i amb el subdelegat del Govern central, Francesc Francisco-Busquets, i el delegat del Govern de la Generalitat, Jordi Martinoy.

La situació administrativa, però, és que a cap administració li consta que es fes aquest passeig i no acaba d'estar clar de qui n'és competència, detalla Rufí. Com en d'altres coses, ha estat l'Ajuntament qui els darrers anys ha fet el manteniment del passeig i, més recentment, la regeneració d'aquesta part de la platja amb sorra de la platja Gran, a la zona de l'Estartit, o de la Gola -també de la que va deixar la llevantada del 2008-. No obstant això, les citades dinàmiques marines han provocat que, malgrat la sorra dipositada en aquesta zona dels Griells, la platja no hagi sobreviscut a aquest estiu.

L'Ajuntament tampoc disposa de les possibilitats tècniques ni econòmiques per afrontar una solució definitiva, explica Rufí, que tampoc creu que les altres administracions estiguin disposades a fer una important inversió per a una solució definitiva -s'ha especulat durant anys en portar sorra des de Sa Riera, a Begur, on la platja ha crescut-. El batlle espera "un pedaç eficient per a aquest hivern", ja que tem que un temporal provoqui una bretxa a l'estructura.

El grup de l'Estartit Independent, en el darrer ple, va proposar al govern que es faci tot el possible per restringir l'accés al passeig, ja que el veuen més perillós que el del Molinet. Rufí s'hi va mostrar d'acord però considera difícil poder-lo tancar i veu com una opció senyalitzar bé el risc que comporta passar-hi.