Les quantioses pluges dels darrers dies han inundat diferents terrenys com els dels Aiguamolls de l'Empordà, cosa que dóna les condicions òptimes per al naixement de mosquits. Això ha obligat a actuar el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter que aquesta setmana ha fet controls. En una part dels estanys inundats no s'hi ha pogut accedir per terra i es farà la setmana vinent.

L'Ajuntament de Castelló ha informat que les llacunes i els ?estanys situats a la part litoral de can Comes i la Rubina han rebut en abundància l'aigua del mar que, degut a l'alt nivell, ha penetrat terra endins i, per altra part, els estanys de la part més interior s'han emplenat d'aigua dolça provinent directament de la pluja i dels recs que hi desemboquen, com l'estany de Castelló. L'abundància d'aigua afavoreix la posta d'ous i naixement de mosquits. Per això, el Servei de Control va començar a treballar per evitar una població excessiva. La reserva integral de les Llaunes del Parc Natural dels Aiguamolls, entre la Muga i el Fluvià, és el punt on cinc equips terrestres han estat treballant en els darrers dies. També s'ha treballat en zones litorals a l'àrea de Sant Pere Pescador.

Per a la setmana vinent s'espera portar a terme més controls i actuacions a altres zones inundades com els estanys de Castelló on els equips no hi han pogut accedir aquesta setmana. Als arrossars els equips treballen des de l'aire.

El Servei no preveu que hi hagi una gran incidència perquè, a banda dels controls efectuats les temperatures estan en descens i això redueix les possibilitats d'aparició d'una població molt nombrosa.