L'alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià, i el regidor d'Hisenda, Josep Esteba, van presentar ahir les ordenances fiscals del 2011 que es votaran en el ple municipal d'avui. Com a mesura destacada hi ha que els supermercats que reparteixin bosses de plàstic d'un sol ús als clients tindran una liquidació complementària del 2% de la quota de la taxa d'escombraries que li correspongui. La taxa d'escombraries, segons van explicar, no varia i s'estableix una bonificació per als establiments adherits a la xarxa de comerços respectuosos i altres incentius per a les bones pràctiques mediambientals.

Esteba i Sabrià van exposar que sobre els principals impostos, només augmenta, en un 1,2%, l'impost sobre béns immobles. L'alcalde va voler destacar que la pujada d'aquest 1,2% és la real, sense que s'hi hagi d'afegir cap més agument provinent del cadastre, com passa en altres municipis.

No s'incrementa l'impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, l'impost sobre Construccions, lnstal.lacions i Obres, ni l'impost sobre Activitats Econòmiques. Pel que fa als vehicles, s'estableix una reducció del 2% per a qui domiciliï el rebut abans del 31 de gener. Per a l'ICIO es rebaixa el coeficient un 3,2% per a llicències d'obres menors i en règim de comunicació. Com a norma general, la resta de taxes tampoc experimentaran increments impositius. Una de les taxes que sí que augmenta és la d'estacionament de vehícles a les zones blaves de la via pública, que s'apujarà l'1,2% segons el que estableix el contracte amb l'empresa concessionària. Els tràmits administratius per Internet tindran una bonificació del 10%.