L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) construirà un nou pont sobre la via a l'alçada de Maçanet-Massanes per sobre la riera de Santa Coloma i que correspon a la línia ferroviària d'ample convencional Barcelona-Portbou. Fer aquesta nova estructura comporta la realització de treballs en via, electrificació i instal·lacions de seguretat per adequar les instal·lacions. Aquestes obres, però, no afectaran la circulació ferroviària.

Pel que fa a temporalitat, el pla de treball que preveu l'Adif s'ha dividit en quatre fases, la primera de les quals es durà a terme fins al 12 de desembre i consisteix en els treballs previs a la llera del riu, la catenària, l'estructura i les instal·lacions de seguretat.

La segona fase comprèn la substitució del tram metàl·lic de la via 1 a l'estació de Maçanet-Massanes, costat muntanya, deixant que les circulacions ferroviàries es realitzin per la via 2 durant el temps que durin els talls de l'esmentada via i després el mateix a la inversa. Finalment, l'última fase, que es farà al començament de l'estiu de 2011, amb les proves de càrrega.