L'alcalde i l'Associació de Pares i Mares (AMPA) de l'escola Sa Forcanera de Blanes asseguren que el Departament d'Educació ha incomplert la seva paraula en no incloure en els nous centres prioritaris del Govern l'escola de Sa Forcanera. Davant d'això, l'alcalde de Blanes, Josep Trias, titlla tant el conseller d'Educació, Ernest Maragall, com el delegat a Girona, Andreu Otero, de "mentiders" perquè el que havia de ser el segon centre de nova construcció i prioritari de les comarques gironines es construirà finalment a Salt. Aquesta notícia s'ha conegut aquesta mateixa setmana quan el Govern català va anunciar que es construiran dues escoles a Girona, una a Roses i l'altra a Salt.

Aquest anunci ha indignat l'alcalde de Blanes, que considera que "a tres dies de les eleccions que un Consell de Govern s'atreveixi a fer dictàmens d'aquests em fa pensar que tot es campanya electoral i partidisme polític, d'això en dic sectarisme polític". I és que, segons Trias, tant Salt com Roses estan a mans de governnats socialistes i de les onze escoles que a tot Catalunya es faran "nou escoles són en municipis on governa el PSC i dues on hi ha CiU al capdavant, per a mi això no és una coicidència".

Aquesta manca de paraula d'Educació és el que critica l'alcalde i també els pares, que han anunciat que faran noves mobilitzacions. El curs passat, aquest centre va protagonitzar algunes protestes per reclamar deixar d'estar en barracons i un nou centre. Dilluns que ve en assemblea les 350 famílies del centre decidiran quines.

"Sortirem al carrer"

D'altra banda, una portaveu de l'Assocaició de Pares i Mares d'Alumnes de l'escola sa Forcanera, Marta Arnau, va criticar ahir durament l'actitud d'Educació perquè, segons va dir, se'ls va demanar que no fessin mobilitzacions i, en canvi, "aquests dues escoles -Salt i Roses- el 7 de setembre van començar el curs amb mobilizacions, a nosaltres se'ns va demanar que no ho féssim i així estem" i, per això, diu "sortirem al carrer".

D'altra banda, l'escola Sa Forcanera, com recordava l'alcalde, ha comportat a l'Ajuntament una despesa de 600.000 euros perquè es va haver de fer un rebaix de la muntanya on hi ha el solar i els promotors del Pla Parcial Costa Brava van haver d'urbanitzar la zona, gastant prop de 150.000 euros. Uns treballs que estaven llestos a l'estiu, recorda Trias, com els havia demanat Educació.

Finalment, l'alcalde va demanar a Otero i Maragall que "tinguin la mínima dignitat" i expliquin les raons d'aquesta negativa de la nova escola i va assegurar que el fet que Blanes no sigui la segona escola de Girona és un "acte de covardia i barroeria" del Govern.