Pares i mares indignats dels alumnes de l'escola Sa Forcanera de Blanes es van reunir ahir en un Teatre de Blanes -on hi havia unes 150 persones- en assemblea extraordinària, en la qual es van consensuar un seguit de mobilitzacions després que Educació no hagi inclòs el centre blanenc entre els dos de nova construcció a la demarcació de Girona. La més immediata de les protestes serà encadenar-se al voltant de l'actual centre dijous a les nou del matí. Els nens i els pares portaran un casc d'obra per denunciar la inseguretat de l'escola i demanar que es faci el que se'ls havia promés. Aquest serà un acte previ a la visita del conseller Joaquim Nadal, que anirà al centre a la tarda i que farà d'interlocutor entre la Generalitat i els pares després que l'AMPA decidís que no vol reunir-se més amb el delegat d'Educació a Girona, Andreu Otero, "perquè ens ha enganyat", va afirmar un vocal de l'AMPA.

A partir de dijous, si no és que hi ha cap acord amb la Generalitat, els pares han convocat per al dia 22 una manifestació a la plaça de Sant Jaume a Barcelona, on hauran arribat després d'agafar un tern a primera hora a Blanes. Per altra banda, el 25 de novembre, quan hi havia prevista una reunió entre Otero i l'AMPA, els pares aniran fins a Girona per protestar davant la seu d'Educació. Paral·lelament, el dia de la jornada de reflexió de les eleccions catalanes, al matí del 27, es preveu que pares, nens, entitats i escoles de tot Blanes facin un acte simbòlic construint una paret amb maons per recrear el nou centre.

A l'assemlea, tots els presents van voler deixar clar que el que busquen és fer-se sentir i, principalment, aprofitar que és temps de campanya electoral, però són conscients, com van dir des de l'AMPA, si no s'arriba a un compromís abans del canvi de govern, quan hi hagi un nou president de la Generalitat caldrà seguir mobilitzant-se, i davant d'això no van descartar que els seus fills deixin d'anar a classe. A més, redactaran una moció per portar al ple de l'Ajuntament de Blanes, en la qual demanaran que tots els grups polítics exigeixein que la localitat tingui la nova escola. Tot i les mobilitzacions al carrer, també es va acordar utilitzar Internet tant a través de xarxes socials com dels correus electrònics per intentar bloquejar els correus d'Educació. L'AMPA va reclamar més presència i més mobilització de les famílies, tenint en compte que a l'escola Sa Forcanera hi ha unes 350 famílies de Blanes que hi porten els seus fills.

La setmana passada, l'alcalde de Blanes, Josep Trias (Covergència i Unió) -com van recordar ahir els pares- va denunciar públicament que el Departament d'Educació havia actuat amb "sectarisme" a l'hora d'adjudicar aquestes noves escoles, ja que s'havien elegit municipis que estan governats pel PSC.