El ple de l'Ajuntament d'Olot va aprovar per unanimitat la modificació de l'Ordenança de control i de tinença d'animals. En conseqüència, l'article 11.2 diu ara que "es prohibeix donar aliments als animals abandonats", tot enumerant animals salvatges urbans i gats urbans. També determina a les vies i espais públics, i, també, als portals, finestres, terrasses i balcons.

L'Ordenança defineix com a animal salvatge urbà el que comparteix territori geogràfic amb les persones. Compatabilitza el colom roquer, el gavià argentat, els estornells i d'altres espècies de la fauna salvatge no autòctona que determini la legislació sectorial.

Dos nous pous

D'altra banda, el ple olotí també va aprovar un conveni amb la Junta Catalana de l'Aigua per al finançament de dos pous, les canonanes i les bombes d'impulsió. El valor de la construcció és de 2.238.184 euros, dels quals, segons el conveni, l'ACA es farà càrrec del 50%. L'alcalde, Lluís Sacrest, va assegurar que, en cas d'emergència, els nous dipòsits garantariran el subministre d'aigua durant 24 hores.