La jutgessa del jutjat contenciós-administratiu número dos de Girona ha decidit continuar amb la tramitació del recurs presentat fa dos anys per deu veïns del carrer Bastiments de Sils en el què posaven en dubte la legalitat urbanística del polèmic supermercat Consum que es va construir a la zona de Can Cabirol, a tocar de les seves cases.

La jutgessa assegura que dóna per desetimada la sol·licitud del consistori de donar per acabat el procediment per desaparició sobrevinguda de l'objecte o satisfacció extraprocessal. I és que l'ajuntament ho havia demanat argumentat que en la junta de govern del 16 de el març del 2009 havia deixat sense efecte les llicències obres donades per construir aquest supermercat i llavors, va legalitzar les obres que s'hi feien segons un estudi detall presentat i un nou projecte bàsic.

Uns arguments però que no han estat suficients per paral·litzar-ho sinó que a més, la jutgessa ha decidit admetre la petició veïnal per ampliar el recurs contenciós-administratiu dels veïns contra l'acord de junta de govern del març i a més, contra un altre acord d'aquesta mateixa junta on es dóna permís per fer un aparcament en el supermercat.

En l'auto del 11 de gener d'aquest 2011, dos anys després que els veïns presentessin el contenciós-adminisrtatiu, la jutgessa dóna per obert el procés judicial i contra la seva decisió, els veïns i l'ajuntament de Sils poden presentar-hi un recurs de súplica.

Cal recordar que els veïns del carrer Bastiments de Sils abans d'anar al contenciós van denunciar en diverses ocasions al consistori que el supermercat que se'ls construïa davant de casa incomplia la normativa referent a habitages amb tolerància comercial i que el 2007, quan es va donar llicència, no es va fer cap estudi d'impacte ambiental ni cap estudi detall sobre la seva construcció.

Ahir, un portaveu dels veïns va explicar que en cap moment han estat en contra del supermercat sinó que "el nostre objectiu és denunciar unes llicències que van autoritzar la construcció d'una nau industrial al mig de Sils, enganxada a un barri residencial" i es va mostrar satisfet que la jutgessa "s'hagi adonat que l'ajuntament volia fer trampa dient que havia anul·lat les llicències, quan només el què ha fet es canviar-les".