L'agrupació Local de CiU a Lloret de Mar va escollir ahir al vespre per aclamació popular Romà Codina com a nou cap de llista de la formació a l'alcaldia de la localitat. Els militants no van arribar a votar, ja que es van posar a aplaudir directament quan era el moment. Així, Codina substituirà Xavier Crespo com a alcaldable de la formació nacionalista en les properes eleccions municipals del 22 de maig. També està previst que el substitueixi a l'alcaldia en aquest mandat, un cop aquest sigui nomenat secretari general de Seguretat de la Generalitat, tot i que la intenció de Crespo -i així ho va expressar en l'assamblea- és poder acabar la legislatura com a alcalde si el càrrec al Govern li ho permet. I sinó Codina ocuparia el seu lloc fins als comicis.

Codina ha estat l'únic candidat que s'ha presentat per substituir Crespo al capdavant de CiU. De fet, el passat dimarts 25 de gener va finalitzar el plas per presentar les candidatures a alcaldable i només Codina havia reunit les signatures necessàries i havia presentat la documentació per ser-ho.

El president de CiU de Lloret, Lluís Austrich, va destacar que Codina està "plenament preparat" per assumir el repte. "Una persona que està molt preparada per al càrrec i que està molt il·lusionat", va comentar. Austrich va explicar que Codina "està confeccionant una llista forta i potent amb força renovació. Tot i que, de moment, no està tancada". "Hi haurà cares noves, perquè és necessari, tot i que això no vol dir que la gent que ha estat fins ara no ho hagi estat fent bé", va afegir Austrich, que va dir que aquestes persones que hi havia fins ara "treballaran des de l'ombra". Segons Austrich, cal adaptar-se als canvis que s'han produït a Lloret els darrers 8 anys.

Cal recordar que Codina és l'actual tercer tinent d'alcalde i porta les carteres de Coordinació i Noves Infraestructures. Té 51 anys, està casat amb dos fills i és empresari. És regidor per Convergència i Unió des del 2003 i en l'anterior legislatura va ser el regidor de Benestar i Família.