Celrà s'ha quedat sense serveis socials al municipi, després de negar-se a pagar els 65.000 euros --un 406% més que el 2009-- que el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt li reclamava pel 2010.

En declaracions a Europa Press, l'alcalde Francesc Camps (Entesa per Celrà) ha explicat que fins el 2009 pagaven uns 15.000 euros pels mateixos serveis i que, a més, ho feien "de bona fe", ja que els municipis amb menys de 20.000 habitants --Celrà té 4.500-- no tenen competències en serveis socials.

Alhora, ha titllat de "coercitiva" la decisió del Consorci --format pel Consell Comarcal del Gironès i l'Ajuntament de Salt-- de traslladar el 17 de gener la treballadora i l'educadora social a Girona, a 12 quilòmetres, segons ha avançat el diari 'El País'.

"Només 19.000 euros són despeses directes en serveis socials, els 46.000 euros restants són despeses estructurals del Consorci", ha afirmat Camps, qui ha citat dietes del consell d'administració de l'ens, del qual no formen part municipis de menys de 20.000 habitants, així com el lloguer i els subministraments de les seves dependències en el Consell Comarcal.

Segons l'alcalde, al consistori se li demana que aboni un 33% del cost dels serveis d'ajuda a domicili per a persones en situació de dependència, que s'ha de sufragar entre l'usuari (33%) i els governs central i autonòmic (66%): "Així, el Consorci cobraria més que no costa el servei", ha assenyalat.

"El Consorci ha d'admetre que s'ha equivocat, sinó no ens quedarà una altra alternativa que assistir als jutjats", ha lamentat, i ha confiat a poder pal·liar les carències en els serveis socials --com el banc d'aliments i l'atenció domiciliària a persones amb problemes socioeconòmics-- amb recursos municipals a partir de la setmana vinent.