Organitzacions docents i d'estudiants, al costat de federacions d'associacions de mares i pares d'alumnes, demanen als consells escolars de centres públics que informin el Departament d'Ensenyament i el Síndic de Greuges de com els han afectat les retallades econòmiques. El seu objectiu és que els comuniquin, de primera mà, les seves mancances i les dificultats per les quals estan passant.

Pel que fa als pares, subscriuen la proposta tant la Fapac com la Fapaes -aquesta última específica de Secundària-; respecte a l'alumnat, ho fan l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i la d'Estudiants Progressistes (AEP), a més del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans; en l'àmbit del professorat, es troben l'Associació de Mestres Rosa Sensat, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, l'Observatori Internacional de la Professió Docent i els sindicats CCOO, Ustec·STEs i UGT.

Una situació greu

Totes aquestes organitzacions es van reunir dijous passat i van acordar intentar mobilitzar els consells escolars, "davant la gravetat de la situació". A més de promoure la queixa, aquestes entitats també van acordar promoure un discurs de progrés i de formular propostes.

En aquesta línia, consideren que seria útil que els consells escolars de centre transmetin la seva situació al Departament d'Ensenyament i facin arribar la seva queixa al Síndic de Greuges. Aquests grups es comprometen a recollir les resolucions dels consells i fer-les arribar als seus destinataris.