La filla del pintor olotí Joaquim Marsillach (1905-1986) ha explicat que està disposada a pagar els 6.000 euros que l'exdirectora de la residència geriàtrica Santa Maria del Tura assegura que va pagar per l'escultura Ondina de Miquel Blay (1866-1936) a la seva mare Dolors Oliveras (1920-2007). Per això intentarà posar-se en contacte amb l'advocada de l'exdirectora, Remei Espuña, al més aviat possible. La filla del pintor ha precisat que desconeixia que Espuña havia pagat 6.000 euros pel bust de Miquel Blay.

Marsillach ha especificat que a pesar del fet que la peça ha estat valorada a l'entorn dels 90.000 euros, no la vol per vendre. «La vull per les meves filles, perquè puguin posseir el que era del seu avi», ha dit. Ha apuntat que el seu germà, Joaquim Marsillach, uns 15 anys més gran que ella, també està d'acord en la reclamació. Joaquim Marsillach és el beneficiari legal del testament de Dolors Oliveras.

L'escultura és una còpia en bronze de la talla de guix de l'Ondina que s'exposa al Museu Comarcal de la Garrotxa. Només hi ha constància escrita d'una altra còpia de bronze de l'Ondina de guix del Museu. És la que es va exposar a l'exposició el Modernisme, al Museu d'Art Modern de Barcelona del 10 d'octubre del 1990 al 13 de gener del 1991.

L'advocada de Remei Espuña va exposar que l'exdirectora està disposada a tornar l'escultura si li paguen els 6.000 euros que va pagar. Va indicar que es va tractar d'un regal d'agraïment, pel qual l'exresponsable del geriàtric en va voler pagar 6.000 euros.

L'escultura reclamada era un dels objectes de valor que el pintor Joaquim Marsillach (1905-1986) guardava al seu domicili al carrer Clusells número, 10 d'Olot. Segons Marsillach, quan la seva mare era una resident del geriàtric Santa Maria del Tura d'Olot, l'exdirectora i la seva mare entraven a la casa. Ha dit que té constància d'un dia en què van sortir totes dues amb l'escultura i la varen càrregar a una furgoneta blanca. Marsillach ha dit que existeixen testimonis del trasllat.