L'Ajuntament de Blanes preveu tancar el pavelló vell a finals d'aquest mes de març, un cop s'hagin traslladat totes les entitats esportives a la nova Ciutat Esportiva de la localitat, que es va inaugurar el passat 20 de febrer. "De la manera que estem treballant, gairebé segur que a finals de mes ja estarà tancat", va confirmar el regidor d'Esports, Xavier Oms.

De fet, a partir d'aquesta mateixa setmana el gruix de les activitats dirigides i organitzades des de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Blanes, han començat a fer-se a la Ciutat Esportiva i per tant han deixat d'utilitzar les velles instal·lacions. Així, gimnàstica de manteniment, gimnàstica suau i per a gent gran i l'Escola Preesportiva són les activitats que ja s'han deixat de fer al pavelló vell. Així, segons va informar el consistori, durant les properes setmanes la resta d'entitats que encara entrenaven en aquestes instal·lacions ho deixaran de fer per passar a la Ciutat Esportiva i en aquell moment quedaran fora de servei l'antic pavelló.

L'elevat cost de manteniment de les dues instal·lacions és la principal raó del tancament de les velles i el trasllat en poc temps de les entitats esportives. "El fet de tancar el pavelló vell és perquè no podem mantenir les dues instal·lacions en funcionament per l'elevat cost que suposa per al municipi", va explicar Oms. Segons dades de l'Ajuntament, el pavelló vell té un cost anual de 160.000 euros i la nova Ciutat Esportiva entre 400.000 i 500.000 euros, tot i que no se sabrà la xifra exacte fins al segon semestre. Un cop totes les entitats s'hagin traslladat a les noves instal·lacions de la Ciutat Esportiva, doncs, el pavelló vell quedarà clausurat a l'espera que es pugui enderrocar com està previst. "El pavelló s'enderrocarà, tot i que encara no hi ha cap data per fer-ho", va destacar el regidor d'Esports.

Per altra banda, Oms va explicar que els camps de futbol també s'han d'eliminar, tot i que dependrà de quan es puguin fer els de la Ciutat Esportiva. En aquest sentit, Oms va destacar que estan en contactes amb immobiliaris i empresaris diversos que estan interessats en fer-ho i que creu que "en menys d'un any" podran estar enllestits.

Així, doncs, la idea és poder disposar d'una gran esplanada un cop enderrocat el pavelló i que a la llarga pugui servir per generar recursos per finançar la Ciutat Esportiva. "Això ens hauria d'ajudar econòmicament per generar recursos per pagar les noves instal·lacions", va afirmar Oms.

Cal recordar que en l'actualitat ja s'entrenen a la Ciutat Esportiva de Blanes l'hoquei (primer equip), judo, karate, boxa i rítmica.