La ciutat de Figueres va inaugurar ahir la 11ena edició de Firagri amb l'objectiu de convertir-se en un referent en el sector argícola a la demarcació. I és que la mostra és la més important de les comarques de Girona i comptarà aquest any amb un centenar de caps de bestiar. Es tracta de la primera edició que se celebra al Castell de Sant Ferran i s'espera que permeti generar "negoci" en l'actual època de crisi.

Firagri estarà oberta fins aquest diumenge i comptarà amb exposicions, conferències i una mostra d'animals. El canvi en la seva ubicació -llargament reivindicat pels seus organitzadors- ha permès ampliar en 3.000 metres quadrats la seva extensió i s'espera arribar als més de 20.000 visitants. "En relació amb les polítiques agràries, en el món del camp, en el món de l'agricultura, més enllà de Lleida hi ha vida, com a gironins aquesta és una vocació que tenim mot clara i, a Figueres, com a capital de l'Alt Empordà, jugarem fort", va assegurar l'alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU), durant la inauguració ahir de la tradicional mostra.

La idea és que aquest projecte, juntament amb el de productes amb denominació de l'antic Escorxador, la propera Fira del Tast i la que tradicionalment se celebra dedicada al vi, converteixin la capital altempordanesa en un espai de referència en l'àmbit agrícola i ramader.

Aquesta nova edició de la fira comptaà amb xerrades de les JARC i Unió de Pagesos, exposicions, tastets d'olis de la DO Empordà i, fins i tot, un concurs d'ases de raça catalana i una exhibició de gossos d'atura. A banda d'això, la mostra compta amb la presència de 25 explotacions que exposaran un centenar de caps de bestiar. Segons els organitzadors, el castell acollirà en total unes 40 vaques, 30 xais, 15 ases i una vintena de gallines empordaneses. A més, els actes també comptaran amb la presència de 60 expositors de maquinària vinculada al sector.

El tècnic de Promoció Econòmica, Salvador Torres, ha assegurat que l'objectiu "més que augmentar el nombre de visitants, és que hi acudeixi gent de la pagesia" i que s'hi facin compres. Així també ho constata el batlle figuerenc que, diu, "esperem que s'hi faci el que s'ha de fer, negoci".