El regidor de Governació de l'Ajuntament de Blanes, Joaquim Torrecillas (CiU), va explicar ahir que estan negociant a fi que les Barrakes, que se celebren per la Festa Major (Santa Anna, a finals de juliol) se situïn en uns terrenys al final de l'Avinguda Catalunya. Aquest és l'espai alternatiu que l'Ajuntament voldria oferir a l'Associació Juvenil de Barrakes després que aquesta rebutgés l'emplaçament de la Ciutat Esportiva a causa dels inconvenients i demanés la continuïtat de l'activitat al barri d'Els Pins. Divendres al vespre, unes 300 persones es van concentrar davant l'edifici consistorial per protestar.

El regidor va instar a comprendre el perquè del canvi d'emplaçament ("hi ha denúncies que demostren que la contaminació acústica està molt per sobre dels llindars permesos per la llei") i va raonar que no està justificat l'argument que esgrimeix que les Barrakes són només per la Festa Major. Els Pins és, tot l'any, "el lloc d'oci nocturn" i, per tant, esdevé complexa la "conciliació" de l'ús de l'espai públic com a lloc festiu amb la funció residencial del barri. "No podem ser frívols, hem d'actuar", va remarcar Torrecillas, perquè, en cas contrari, l'Ajuntament estaria incorrent en un delicte. El regidor, que va recordar que les Barrakes han anat canviant de lloc a través dels anys, va afirmar que, en referència al consistori, les negociacions estan obertes, demanant que les posicions ara en conflicte "no s'enroquin". I ha reconegut la "bona feina" que l'entitat juvenil fa al municipi.

L'alcalde de Blanes, Josep Trias, va defensar, també ahir, que l'espai que es vol proposar a l'associació "compleix amb les condicions que imposem", que, resumint, és "no molestar els veïns". Trias va deixar clar que les Barrakes no es tornaran a situar a Els Pins però, alhora, està "obert a trobar i a compartir" un nou emplaçament que satisfaci a ambdues parts. "L'alternativa que estem negociant compleix amb el que demanem i s'acosta a les seves peticions", va expressar.

L'alcalde demanarà, aquesta setmana vinent, que les àrees de l'ens local implicades (serveis personals, cultura i joventut) tornin a convocar els joves per una reunió. Per tant, "nosaltres no trenquem les negociacions", va afirmar Josep Trias.