Romà Codina ha guanyat les eleccions a Lloret amb set regidors, tot i que el partit ha fet una baixada important perdent la majoria absoluta. Ara, el panorama està totalment obert i l'alcaldia està entre ell i el candidat del Millor, que ha obtingut sis regidors.

Heu perdut la majoria absoluta en baixar quatre regidors. Com expliqueu aquests resultats?

Bé, ha sortit una força nova a l'Ajuntament. Però el que ni nosaltres ni cap partit entén és que si els ciutadans havien de fer un vot de càstig, que aquests no hagin anat a ERC, PSC, PP o qualsevol altra formació i hagin anat a aquest grup que ha fet una campanya totalment populista i amb una sèrie de propostes que no sé per quin motiu la gent se les ha cregut. Però en qualsevol cas, els resultats són aquests i com a bons demòcrates els acceptem..

I que en penseu de les propostes del Millor?

És una campanya totalment populista i et sap greu que es faci així, i ho dic respectant a tots els lloretencs que l'han votat. Però en un moment que hi ha una situació de crisi tan angoixant i de canvi de població a Lloret, crec que han volgut aprofitar aquestes campanyes populistes que després no es poden complir, perquè no tenen una base econòmica sòlida. I això és perillós, perquè pot crear confrontació entre la gent. Veurem com ho compleix tot si acaba sent alcalde.

I aquest ascens tan destacat creieu que és una reacció anti Crespo amb tots els butlletins que han tret o més aviat una resposta a aquestes propostes?

Totes dues. Fa un any que estan en campanya electoral i enviant butlletins on s'envien mentides, calúmnies i difamacions. Nosaltres hem presentat -a nivell personal, no des de l'Ajuntament- diverses querelles, que estan admeses a tràmit pel jutge i pendents de declaració. I al final qui ha de resoldre tot aquest tema és la justícia i jo hi confio plenament. Ja veurem què passa, no m'hi vull posar.

I com encareu la situació a l'Ajuntament partir d'ara en la qüestió dels pactes?

A excepció del Millor, que és la segona força, estem disposats a parlar amb la resta de grups. Ja he manifestat la meva voluntat de fer-ho. I suposo que en breu tindrem les primeres converses. En definitiva, nosaltres no tenim la clau de la governabilitat, sinó que la té el PSC. Som la llista més votada, però per governar necessitem pactar amb ells o la seva complicitat. Però no sé que decidiran. Si finalment hem de governar amb minoria, ho farem amb molt d'esforç, i si anem a l'oposició amb molta dignitat i treball constructiu.

El cop per CiU ha estat destacat, heu pensat a fer algun tipus de canvi o fins i tot a plegar?

En absolut. Això seria el més fàcil. He tingut un equip al darrere de gent molt jove, molt cohesionada i amb molta il·lusió per Lloret i no entendrien de cap manera que jo plegués. Crec que quan les coses van malament és quan s'ha de donar la cara de veritat. Evidentment el primer dia estàs desanimat quan veus el que ha succeït, però els dies van passant i la gent se t'apropa i tot torna a la normalitat.

Tots els grups portaven al programa la proposta de tornar el passeig al doble sentit, replantejareu el vostre projecte tant si esteu al govern com a l'oposició?

No ho sé encara. En tot cas el tema del passeig anava lligat a tot un projecte de pacificació del trànsit i això ha comportat una despesa important que ha vingut directament dels plans Zapatero i clar si es torna a modificar el projecte ens poden reclamar els diners. Però el més important és que estem a les portes de l'estiu, la central reguladora del trànsit es va readaptant i no hi haurà temps per fer cap canvi i podrem comprovar com funciona. I ja ho vaig dir en campanya, si hi ha coses que no funcionen es canviaran.