El Departament d'Interior va enviar el passat dia 10 de maig les primeres factures per casos de rescats motivats per imprudències. Els interpel·lats són un veí de Barcelona a qui es va rescatar el 13 de març quan va quedar atrapat per una allau a Masella, en una zona que l'organització havia tancat precisament perquè hi havia risc de despreniments.

El matí del mateix dia, els Bombers ajudaven a sortir de la Muga tres nois de Castelló d'Empúries i Roses que van quedar encallats amb el cotxe al llit del riu. Hi van entrar tot i la passera barrada a causa de la crescuda del cabal. En el primer cas, el cost del rescat puja a 18.183,22 euros: l'ús de l'helicòpter es taxa en 2.300 euros l'hora. Els nois de la Muga hauran de repartir-se entre els tres una factura de 507,82 euros.

Les notificacions han estat enviades als domicilis dels imprudents i Interior encara no n'ha rebut cap notícia: ni el retorn de l'acusament de recepció, ni l'ingrés del pagament, ni cap recurs contra la sanció. Una sanció que de fet no és tal, sinó simplement el cost real del rescat en funció d'unes taxes aprovades el 2008. Va ser llavors que el Departament, en aquells temps encapçalat per Joan Saura (ICV), va instaurar la mesura, destinada al fet que la gent s'ho pensés dues vegades abans de fer activitats de risc o mobilitzar els serveis d'emergències sense raons sòlides per fer-ho. Un dels motius que van portar Interior a aprovar aquesta mesura era la gran quantitat de boletaires poc experts que es perdien per no haver pres unes mínimes mesures de seguretat. Com que els dos casos gironins van ser considerats "imprudències flagrants" per part d'Interior, ara els responsables n'han d'assumir les conseqüències.