L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners té des des dimarts un bipartit al capdavant del consistori i que està format per una sociovergència, que encapçalarà durant quatre anys més com a alcalde el convergent Antoni Solà (CiU). Els dos socis de govern ja han ultimat el nou cartipàs municipal i, en breu, s'aprovarà en el primer ple d'aquest mandat.

D'entre els aspectes més destacats hi ha que Convergència i Unió segueix mantenint àrees importants com la regidoria d'Urbanisme, la d'Hisenda i Medi Ambient. I també que malgrat el canvi de tripartit (CIU, PSC, ERC) a bipartit, el PSC segueix també amb una de les àrees fortes, com tenia llavors, la de Governació.

Pel que fa a les àrees que tenia ERC durant el passat mandat, se les reparteixen entre els dos grups. Per exemple, Participació Ciutadana serà responsabilitat del cap del PSC Manel Roqueta i Educació, també queda a mans socialistes, les de la regidora Teresa Garcia.

En canvi, Desenvolupament Econòmic, Turisme i Promoció de la Ciutat, que eren també responsabilitat republicana, passen a mans de CiU, en aquest cas de la regidora Cristina Trias. L'alcalde de la ciutat, Antoni Solà, en aquest nou organigrama de l'Ajuntament colomenc es torna a encarregar de l'àrea d'Hisenda com ha fet en els darrers quatre anys.

Un altre aspecte que no ha canviat malgrat haver-hi dos socis de govern és el nombre de tinences d'alcaldia, que es manté amb cinc. D'elles, la primera, la tercera i la cinquena són per al PSC: pels edils Manel Roqueta, Teresa Garcia i Júlio Fidalgo, respectivament. I CiU, en canvi, en té dues: la segona per a Josep Cullell, i la quarta, per a Carina Planiol.

Retribucions: es mantenen

L'alcalde de Santa Coloma assegura que les retribucions i assignacions als grups polítics i càrrecs electes es mantenen com les que hi havia durant l'anterior mandat i que, per tant, els regidors cobraran -segons dades fetes públiques el 2007- per a assistència als plens, els portaveus reben 309,13 euros i la reta d'edils 212,24 euros. D'altra banda, per a assitència a comissions informatives rebran 31,33 euros al mes; per a les juntes de govern local 339,59 euros, entre d'altres.