L'aeroport de Girona tardarà cinc o sis anys en recuperar-se de la davallada de la falta d'acord amb Ryanair en cas que finalment hi hagi entesa. Aquest crit d'alerta el van llançar els representants del sector turístic davant la davallada de més del 40% en el nombre de passatgers que està patint la infraestructura durant aquests primers dies de la temporada d'estiu.

El gerent de l'associació d'hotelers Costa Brava Centre, Martí Sabrià, va fer aquestes estimacions per demostrar que, a causa del conflicte amb Ryanair, s'ha deixat perdre una situació consolidada a l'aeroport de Girona , i va augurar que si la situació no millora en tres anys s'haurà perdut la meitat d'aquesta xifra perquè no és fàcil fidelitzar el viatger. L'Aeroport de Girona va arribar a registrar més de cinc milions de passatgers.

En la mateixa línia es va manifestar el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ja que va admetre que "costarà" tornar a les millors xifres registrades a Girona-Costa Brava: "Va arribar-se al màxim i hem d'aspirar a més, però costarà", va sentenciar.

"No haver tancat el preacord que hi havia amb Ryanair ha estat un error del nou Govern de la Generalitat", va exposar Sabrià, mentre que Espadalé va assegurar que es continua negociant i que té l'esperança que s'arribi a bon port aviat, tot i que no ha volgut donar més detalls sobre les converses amb l'aerolínia irlandesa.

"Espero que de cara a la temporada d'hivern el tema quedi resolt positivament", va manifestar el president de la cambra gironina, qui també va comentar que Girona estava ben acostumada i que cal lluitar per mantenir el nombre de viatgers.

Tots dos van admetre que ?Ryan?air és la millor solució per a Girona, però que també és molt important la diversificació de companyies, ja que a llarg termini poden donar també bons resultats a l'aeroport.

Sabrià també va posar xifra a les pèrdues que està registrant el sector turístic gironí per la pèrdua de passatgers i les situa en uns 500 milions d'euros, només en facturació, cosa que ha qualificat de "barbaritat".

La situació també afecta de ple el mateix aeroport, que es torna més deficitari, i les botigues i transports que viuen d'una infraestructura que, segons Sabrià, queda desaprofitada.

Crítiques a Mas

"Amb l'entrada del nou Govern de la Generalitat presidit per Artur Mas s'hauria d'haver tancat l'acord, no es podia dilatar la situació, perquè el que està perdent Girona, ho guanya Barcelona", va lamentar Sabrià.

"Primer s'hauria d'haver tancat un acord per a aquest any i després negociar-ho a llarg termini", va suggerir el gerent del grup Costa Brava Centre.