Els lladres de coure han tornat a actuar a Maçanet de la Selva i en una zona que malauradament fa dos mesos va patir uns fets molt similars. En aquesta ocasió, usuaris de la urbanització de Maçanet Residencial i de les cases de pagès d'aquesta àrea de Maçanet de la Selva es van quedar durant un dia sense línia de telèfon fix.

El robatori es va perpetrar en una àrea descampada a tocar de la carretera C-35, via que va cap a Hostalric. El cable que van sostreure estava en pals telefònics de l'entrada d'aquesta àrea residencial on hi ha uns 500 usuaris de Movistar, que van quedar la seva majoria durant la tarda de dimecres passat i fins la de dijous, sense línia de telèfon fix i per tant, també sense connexió a Internet.

Els fets es van produir a plena llum del dia i les cases de pagès de la zona de la C-35 i de la urbanització no van ternir subministrament de línia telèfonica fins al cap d'un dia, quan els tècnics de la telefònica ho van reparar.

Aquest no és un fet nou en aquest municipi ja que els veïns d'aquesta mateixa urbanització es van quedar sense linia de telèfon fix a principis d'abril, després que durant la matinada uns individus van robar uns 800 metres de cable telefònic a la zona de Mas Figueres. Aquest tall que també va deixar sense telèfon a masies de la zona, a prop de la C-35, la carretera que va cap a Hostalric, com ha passat també en aquesta ocasió.

Els municipis de la Selva darrerament han vist com aquest tipus de robatoris de cable de coure comencen a ser força habituals. Sense anar més lluny, la setmana passada el veïnat de l'Aeroport Girona-Costa Brava de Vilobí d'Onyar va patir també problemes amb les comunicacions de telèfon fix i per tant, també amb la xarxa Internet per un robatori de cable telefònic en aquesta àrea. Aquest mateix veïnat també es va veure castigat per aquest tipus de robatori, com ha passat a Maçanet, ara fa un mes i mig quan veïns de Sant Dalmai i Salitja van quedar sense connexió de telèfon fix, perquè els lladres es van emportar un quilòmetre de cable de coure dels pals telefònics del municipi de Vilobí d'Onyar.