El 96% dels municipis gironins ja disposen del Pla Especial d'Emergències per Incendis Forestals, Infocat. La normativa estableix que, de tots els municipis gironins, un total de 186 estan obligats o se'ls recomana que disposin del pla. Actualment, 179 municipis ja tenen redactat l'Infocat i només falten quatre pobles que estan obligats a tenir-lo que estan en fase de redacció del pla i tres més, del grup als quals només se'ls recomana el pla, que també l'estan fent. Això situa la demarcació al capdavant de Catalunya pel que fa al nombre de plans elaborats.

La delegació del Govern va organitzar ahir una trobada amb els nous representats als ajuntaments per revisar el pla en cas de foc. El delegat del Govern, Eudald Casadesús, va explicar que la jornada s'havia convocat després que s'han configurat els nous ajuntaments per, d'aquesta manera, poder explicar a tothom com s'ha d'actuar en cas d'incendi. A més, Casadesús va explicar que el Govern ha aprovat algunes modificacions -especialment adreçades a millorar la coordinació- que cal fer saber.

L'Infocat és una eina de planificació de què disposa la Direcció General de Protecció Civil per coordinar l'actuació de cossos i logística en cas d'incendis. Casadesús va explciar que dels 208 municipis que depenen de la Delegació de Girona, no tots estan obligats a disposar d'aquests plans.