L'Ajuntament de Palafrugell impulsarà una Ordenança Municipal reguladora de la simplificació de tràmits i la reducció de la càrrega burocràtica, d'acord amb els principis d'eficiència, eficàcia, celeritat i agilitat administrativa, segons han informat fonts municipals. Aquest canvi, entre d'altres, se centra en anar substituint el suport en paper pel digital.

Per iniciar aquest tràmit, l'Ajuntament de Palafrugell ha creat una comissió d'estudi que presideix l'alcalde del municipi el socialista Juli Fernández, i que està integrada també pel tinent d'alcalde, Albert Gómez (CiU), un regidor de cadascun dels grups municipals i la tècnica de gestió documental.

L'Ordenança ha de contemplar la substitució progressiva de la tramitació en suport paper pel suport digital i electrònic. A la ?vegada, cal facilitar el màxim ?possible la simplificació i efectivitat de la relació entre l'administració i el ciutadà i, especialment, procurar que la petita i mitjana empresa, així com els autònoms, tinguin les màximes facilitats burocràtiques davant de l'Administració Local en aquest context de crisi econòmica.