L'equip de govern de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro (CiU i PP) anunciarà avui oficialment la composició del cartipàs municipal en el ple, on també s'hauran de votar les retribucions dels càrrecs electes. L'alcalde, Joan Giraut, va explicar ahir que la gran majoria de retribucions no es toquen, és a dir, es queden igual que el darrer mandat. Quatre membres del govern tindran dedicació parcial de 1.235 euros bruts al mes, el mateix import que tenien en l'anterior govern, segons Giraut. Els regidors que tenen dedicació, i que no cobren les indemnitzacions, són l'alcalde, David Prohias, Antoni Botellé i Núria Giralt. L'anterior govern de Dolors Padilla tenia una dedicació exclusiva i dues de parcials. En el govern actual desapareix la dedicació exclusiva i passen a quatre les parcials.

Les indemnitzacions de plens, comissions informatives, juntes de govern i juntes de portaveu es mantenen respecte del darrer mandat, mentre que hi ha un canvi en les retribucions per grups i regidors: respecte del que es va aprovar el 2007, pateixen un descens del 15% (el mateix percentatge que es van baixar els sous i indemnitzacions el darrer mandat). En aquest punt, Giraut va afegir que l'anterior govern havia reduït de 100 a 5 euros la retribució per cada regidor, quan ara serà de 85.

L'Ajuntament tindrà cinc tinences d'alcaldia que, per ordre, estaran ocupades per: Dolors ?Gui?rado, Imma Gelabert, Peter Kosidlo, Josep Maria Solé i Albert López. Aquests cinc regidors, a més de l'alcalde, són els que formaran la Junta de Govern local. Quant al cartipàs, Giraut recupera l'àrea d'Hisenda i Antoni Botellé, Serveis. L'àrea d'Urbanisme i Obres serà per a Solé.