L'organisme autònom de Salut Pública de la Diputació Girona, el Dipsalut, destinarà 400.000 euros en el programa de control de plagues destinat als ajuntaments de les comarques de Girona. En concret, el Dipsalut acaba d'aprovar inicialment la convocatòria i les bases d'aquestes subvencions per a la lluita i control integrat de plagues urbanes, que s'ha centrat en els últims temps en el control de la propagació del mosquit tigre.

Els ajuntaments interessats poden començar a sol·licitar els ajuts a partir d'aquest dilluns i la convocatòria finalitzarà el dia 30 de setembre. Per fer-ho només cal que accedeixin al web del Dipsalut i omplin la sol·licitud que després hauran de presentar a la seu de l'ens.

Aquest programa està destinat bàsicament a finançar la lluita i el control integral de plagues urbanes d'insectes, rosegadors i aus. Pel que fa al percentatge de subvenció que concedeix el Dipsalut, aquest depèn del nombre d'habitants. La subvenció és de la meitat en els cas de municipis de més de 25.000 habitants i del 90 per cent per als que tenen un màxim de 1.500 habitants.