Aquells que vénen a les comarques gironines a la cerca del sol i la calor podrien veure frustrades, o almenys posposades, les seves il·lusions fins a principis del mes d'agost. Així ho marca la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya, que situa les temperatures màximes fins a la setmana que ve al voltant dels 26 graus. Aquesta xifra queda lluny dels 33 als quals es va arribar a principis de mes i que tantes esperances van donar a aquells que esperen durant tot l'any la cita amb el sol.

Les tempestes que es van registrar durant la matinada i el dia d'ahir sembla que no acabaran de fer net fins a la setmana vinent. Està previst que demà, i sobretot divendres, tornin les precipitacions a diferents punts de les comarques gironines, amb la possibilitat que s'allarguin fins dissabte. Aquesta inestabilitat provocarà que les temperatures no recuperin els pics més alts fins gairebé a finals de mes, de manera que es crearà una sensació més pròpia del setembre. Faltarà veure, doncs, quina incidència tindran aquestes temperatures en llocs que necessiten el sol i la calor per a fer l'agost.

A la ciutat de Girona, les màximes previstes fins d'aquí a vuit dies giraran sempre al voltant dels 25 o els 26 graus, uns registres que ja fa dies que es repeteixen. Els que confiessin en aquest final de mes per gaudir d'uns dies de sol i platja s'hauran de conformar amb unes temperatures poc habituals per a aquesta època de l'any, ja que en alguns observatoris de la costa, com a Santa Cristina d'Aro i Torroella de Montgrí, les previsions són semblants a la de la ciutat de Girona.

A les comarques d'interior, els nivells seran més baixos, i a la Garrotxa i al Ripollès les màximes podrien baixar fins als 22 i els 23 graus.

Continuen els ruixats

Després d'uns dies de treva, les precipitacions van tornar a fer acte de presència ahir a les comarques gironines, si bé on van actuar amb més intensitat va ser a la província de Barcelona. Durant la matinada de dilluns a dimarts es van registrar ruixats importants sobretot a l'Alt Empordà i també en alguns punts del Baix Empordà i del Ripollès.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a l'observatori de Roses es van registrar 25,4 litres per metre quadrat, que en bona part van caure entre dos quarts de set i dos quarts de vuit del matí. El mateix cas es va produir a Castelló d'Empúries, on van caure 18,2 litres.

A Castell d'Aro, els 12,5 litres per metre quadrat van caure entre les sis i dos quarts de vuit; mentre que a Núria, els gairebé 12 litres també es van registrar dins la mateixa franja horària.

Al llarg de la tarda, els ruixats es van repetir però en diferents punts. A Girona es van acumular 13,8 litres per metre quadrat, amb un punt màxim d'intensitat entre les tres i les quatre de la tarda.

El Baix Empordà també va ser castigat per la pluja ahir a la tarda. A partir de les tres, als observatoris de Monells, Serra de Daró, la Bisbal i la Tallada es van superar els deu litres per metre quadrat. El punt d'intensitat màxima d'aquestes precipitacions es va viure, com a la ciutat de Girona, entre les tres i les quatre.