Entitats, representats de grups municipals, veïns i personal sanitari es van concentrar ahir al vespre davant del Centre d'Atenció Primària (CAP) d'Arbúcies per evitar el tancament del servei d'urgències del centre. Unes 700 persones es van mobilitzar per exigir que no es reunifiquin les urgències a la Selva interior i que això suposi que els veïns d'Arbúcies, Sant Hilari, Hosatlric, Maçanet, Vidreres, entre d'altres s'hagin de traslladar fins a l'únic punt que funcionarà les 24 hores, el CAP de Santa Coloma de Farners.

A l'inici de l'acte es va llegir un manifest en què es va reclamar el manteniment dels serveis actuals en aquest dispensari. Aquesta és una de les primeres mobilitzacions que es fan al municipi després de recollides de signatures i que el ple municipal del 5 de juliol aprovés una moció per evitar el tancament de les guàrdies. Per a més mobilitzacions, les entitats, grups municipals, entre d'altres es trobaran avui dijous al vespre per decidir quins són els propers passos que preveuen realitzar per plantar cara a Salut.

Demanda de ple al Consell

Per altra banda, tots els grups polítics comarcals que es troben a l'oposició al Consell Comarcal de la Selva (PSC, Independents, ICV, PP, MILLOR) van entrar ahir al registre del Consell la petició d'un ple urgent extraordinari en què proposen una moció en la qual es demana que el depatament de Salut mantingui els mateixos serveis d'urgències i ambulàncies i també es demana que el consell doni suport a les accions que s'estan duent a terme als municipis per defensar les condicions. I a banda, es reclama que el president del Consell Robert Fauria sigui qui lideri accions i negociacions amb Salut per resoldre la situació. A banda, aquesta moció s'enviarà en els diferents ajuntaments i també es notificarà l'acord a Salut.