Un dia i mig després de la tempesta, els testimonis de la força de la natura eren evidents.Un roure arrencat a l'entrada de la Fageda.Una excavadora repara la calçada d'un camí prop de Can Blanc.Un camió de bombers treu aigua d'un garatge inundat a Olot.

El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig, va quantificar en 1.500 hectàres (el que representa un 10% de l'espai) la superfície de zona protegida afectada pel fenomen meteorològic de la nit de dissabte a diumenge. Va precisar que dins les 1.500 hectàrees comptabilitza zones amb petites afectacions com branques trencades o camins descalçats i, també, punts més soferts, amb alguns roures de fins a 4 tones de pes arrencats de soca-rel. Va ubicar els punts més tocats a les entrades de la Fageda i a l'entrada del barri de Can Blanc (Santa Pau). Puig va assenyalar que el temporal de dissabte va tenir una incidència molt inferior a tots nivells en comparació amb les nevades del 2008. "Es tracta de mals repartits de manera desigual, que en alguns casos són arbres de gran tonatges arrencats", apunta.

L'alcalde de Santa Pau, Pep Companys (UxSP-AM), va explicar que els cinc membres de la Brigada, tres bombers i veïns del barri de Can Blanc, tot diumenge van treballar en l'obertura de camins i en la neteja de carrers. Ahir al matí, va assenyalar que els camins a les masies estaven oberts, que hi havia electricitat i connexió telefònica al barri de Can Blanc. Va precisar que l'única afectació possible era la manca d'ADSL en masies aïllades. L'alcalde va indicar que encara és aviat per fer una valoració de les pèrdues. Va avançar que, en breu, es reunirà amb els responsables del Parc i amb els Agents Rurals per fer una valoració dels danys i avaluar si es pot presentar una demanda d'ajudes.

Les zones d'Olot més properes al terme de Santa Pau van patir la força del bufador d'aigua. El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Gelis (CiU), va explicar que la ciutat no havia patit afectacions de consideració. Tot i les 45 sortides comptabilitzades durant la nit del dissabte al diumenge a Olot, "el perjudicis són baixos i botigues inundades i una part del paviment del carrer d'accés al camp de futbol descalçat" va dir. Va explicar que les precipitacions havien cobert els carrers de fang, fulles i branques. Ahir la Brigada els netejava.