La Generalitat de Catalunya s'ha compromès amb l'alcalde de Lloret de Mar a iniciar la carretera segregada que ha d'enllaçar l'autopista del Maresme (C-32) amb aquest municipi durant aquest mateix hivern, segons va confirmar el mateix batlle. L'alcalde Romà Codina, en declaracions a Ràdio Marina, va assegurar tenir el compromís verbal del Govern de començar aquest hivern el tram entre Tordera i el Papalús d'aquesta carretera.

La via, que tindrà un carril per banda, més un tercer per als vehicles lents en les pujades, començarà al nus viari de Sant Daniel de Tordera, on finalitza l'autopista del Maresme. Aquesta carretera es considera de vital importància per reduir les cues que es formen cada estiu a la Costa Brava sud. Actualment, tots els vehicles que es desplacen en direcció Lloret han de passar per Blanes i un cop finalitzada aquesta nova via, ja no ho haurien de fer. "La voluntat és que almenys el tram que ve des que s'acaba Tordera i fins al Papalús estigui feta com més aviat millor", va comentar Codina. "Des de la Generalitat em van assegurar que posaven fil a l'agulla i que ho volien resoldre i començar l'obra aquest hivern", va especificar l'alcalde de Lloret.

Codina, però, va afirmar que veu difícil que la nova carretera pugui estar acabada per al proper estiu. "No és un tram gaire llarg. Ara, si hem de tenir en compte entre moviments de terres i tot el que comporta l'obra en sí, potser per l'estiu que ve serà complicat que estigui acabada", va afirmar l'alcalde. "Però bé, estem al mes de setembre, tenim tot l'hivern per davant. La voluntat és que s'acabi quan abans millor", va afegir.

Cal recordar que el finançament d'aquest tram, que estarà lliure de peatge, anirà a càrrec de la concessionària Acesa, segons un acord amb el Govern. La Generalitat va aprovar un conveni de col·laboració amb Acesa -pel qual aquest explotaria l'autopista C-32 fins a Blanes- i a canvi la concessionària invertiria 100 milions d'euros en diverses obres, entre les quals es trobava aquesta.