El grup de CiU, a l'oposició de Tossa de Mar, va denunciar ahir que el govern de la localitat "encara no ha formalitzat ni té previst de formalitzar pròximament" l'operació de crèdit per import de 1.142.566,71 d'euros prevista per finançar les despeses ordinàries del pressupost 2011 que no cobreixen els ingressos ordinaris que es preveuen realitzar durant aquest exercici, és a dir, el dèficit. Cal destacar, però, que CiU ha governat els darrers quatre i, per tant, part d'aquestes despeses són seves.

Segons els convergents, en no tancar-se aquest crèdit, això farà que l'Ajuntament, a final d'any, "haurà gastat 1.142.566,71 del que haurà ingressat, la qual cosa dispararà el forat del dèficit municipal, com a mínim, en aquest import". A més, asseguren que l'augment del dèficit "tindrà conseqüències negatives severes pel normal funcionament de la hisenda municipal, com ara l'augment de la demora en el pagament a proveïdors". A més, afirmen que el crèdit és "il·legal", ja que està prohibit demanar prèstecs per finançar despeses ordinàries i, per això, destaquen que la solució és la reducció "dràstica" de les despeses corrents.

Per la seva part, l'alcaldessa de la localitat, Gisela Saladich, va destacar que "per fi" els convergents van reconèixer el "dèficit" que han deixat i es va mostrar optimista per tancar l'operació. "Per fi es donen compte del dèficit que van deixar i el crèdit no és per cap altra cosa que per pagar les factures que ells van deixar", va destacar l'alcaldessa. Saladich va destacar, a més, les dificultats que té l'ajuntament per aconseguir els diners: "Les entitats ens diuen que a Tossa ni aigua per la gestió dels recursos que va fer CiU i pels plans de sanejament, però sóc optimista. Estem treballant amb diverses entitats que no han dit que no i ho podrem tancar", va afirmar Saladich, que va afegir que el crèdit és "totalment legal" i "avalat" per la Generalitat.