L'equip de govern de Palafrugell (PSC i CiU) ja ha pres la decisió sobre qui serà el nou cap de la Policia Local del municipi després que l'anterior cap, el sotsinspector Manel Martínez Morcillo, presentés la seva renúncia a finals del mes d'agost com a conseqüència de les diferents investigacions obertes al cos en què surt assenyalat. El seu relleu escollit és l'actual cap de la Policia Local de Calafell (Tarragona), l'inspector Francisco Longo. El regidor de Seguretat d'aquesta localitat, Francisco Clavero (CiU), va explicar ahir que Longo va comunicar la setmana passada al govern de Calafell la seva intenció de demanar una comissió de serveis per traslladar-se a dirigir el cos de seguretat municipal de Palafrugell.

Francisco Clavero va manifestar que l'equip de govern de Calafell està valorant si es concedeix la comissió de serveis al cap de la seva Policia Local atesa la problemàtica que això pot causar dins de l'organització del cos, a més de comentar que estan satisfets amb la seva tasca realitzada (amb governs de diferents colors polítics, va puntualitzar). En tot cas, no hi va tancar les portes i va apuntar que han de buscar "una sortida que vagi bé a tothom". Francisco Longo és cap de la Policia Local del municipi de Calafell des de fa vuit anys, segons va apuntar l'edil. La decisió pot ser que s'allargui un temps, de manera que la incorporació del nou cap de Palafrugell podria produir-se a principis de ?l'any que ve. Des de la renúncia de l'anterior cap, aquesta funció l'ocupa de manera accidental un sergent.

La plantilla de la Policia Local de Palafrugell ja és coneixedora de manera extraoficial que Longo té molts números per ser el seu pròxim cap. La confirmació oficial no s'hauria de produir, en principi, fins que l'Ajuntament de Calafell concedeixi al seu actual cap la citada comissió de serveis per traslladar-se a Palafrugell.