Els nou pobles del Gironès, la Selva i el Baix Empordà que han fet front comú per estalviar en serveis i equipaments treballaran per crear una anella turística que serveixi per promocionar els actius de l'àrea que ocupen en comptes de competir entre ells. Amb aquesta finalitat, els municipis de Llagostera, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Caldes de Malavella, Vidreres, Cassa de la Selva, Castell - Platja d'Aro - S'Agaró i Calonge - van acordar ahir, en una reunió mantinguda al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge, crear una comissió integrada pels tècnics municipals de turisme que treballi en la matèria.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria (CiU) explica com, per exemple, s'unificarà la informació de les oficines de turisme per integrar aspectes rellevants de cadascun dels municipis i, fins i tot, es podrien unificar senyalitzacions.

Aquesta tasca conjunta també s'estendrà a altres temàtiques com l'organització d'esdeveniments. En aquest sentit, Santamaria ho exemplifica gràficament en explicar que, per exemple, "si Vidreres organitza una activitat i necessita taules que no té nosaltres n'hi podrem deixar sense que les hagi de llogar".

Aquesta voluntat de cooperació també s'estendrà a la contractació de serveis com les netejes de boscos perimetrals o l'asfaltatge de carrers. Santamaria explica que això minimitzarà costos i possibilitarà que cada municipi pagui només pels metres de bosc que se li netejaran o els carrers que s'asfaltaran, per això també explica que si algún altre municipi vol unir-se a la iniciativa serà ben rebut sempre que no estigui a més d'un radi de 15 quilòmetres ja que "la finalitat és estalviar i només ho farem amb proximitat".

Les Planes-Sant Aniol

Els ajuntaments de les Planes d'Hostoles i de Sant Aniol de Finestres han establert un conveni per a l'ús compartit de la nova llar d'infants de les Planes. L'Ajuntament de les Planes va aprovar l'acord al ple d'ahir al vespre i el de Sant Aniol, segons ha explicat l'alcalde, Francesc Oliveras (CiU), ho va fer fa pocs dies.

"Es tracta de formalitzar el que sempre havíem compartit", va matisar l'alcalde de les Planes, Eduard Llorà (CiU). La nova escola de nadons acollirà entre 25 i 30 infants de les Planes i entre 5 i 10 petits de Sant Aniol de Finestres.

Va anunciar que la nova escola infantil entrarà en servei la setmana vinent. "Aquesta setmana farem el final d'obra i pensem fer el trasllat d'equipaments de la llar vella a la nova durant el cap de setmana", va dir. Va apuntar que la voluntat és de mantenir el servei d'escola de nadons durant el trasllat. La nova escola infantil està ubicada al costat del mas el Jonquer, a la carretera de les Encies, en direcció a Sant Aniol de Finestres.

L'equipament està situat a uns 150 metres del nou Centre d'Assistència Primària (CAP). Aquest equipament mèdic va ser posat en servei només fa uns dies. L'excepcionalitat és que després de fer-se el lliurament de les obres, va estar deu mesos sense poder ser usat per manca d'equipaments interiors. L'Ajuntament va haver de posposar la data d'inauguració. L'alcalde, Eduard Llorà, va protestar fins que el Departament de Salut va aportar els equipaments.