Concepció Reixach Brunsó, una botiguera de 53 anys de Banyoles, va morir apunyalada ahir al vespre al seu establiment. Els fets van passar al voltant de les vuit del vespre, quan una clienta va entrar a la botiga, aprofitant que ahir diumenge els comerços podien obrir durant tot el dia, i va veure restes de sang a l'interior de l'establiment. De seguida, la dona va donar l'avís als Mossos d'Esquadra, que van trobar la propietària de la botiga morta al magatzem i amb un tall al coll, suposadament després d'haver rebut un apunyalament amb arma blanca. L'establiment on va succeir l'assassinat és la sabateria Calçats Reixach de Banyoles, que es troba al carrer Santa Maria, just davant de l'entrada principal de l'església de Santa Maria dels Turers, al centre de la ciutat.

Justament, quan a dos quarts de nou del vespre els fidels sortien de la missa dominical, es van trobar amb el desplegament policial. Feia escassos minuts que els Mossos d'Esquadra havien arribat a l'establiment i l'expectació era màxima. La gent s'anava assabentant del succés amb cara de sorpresa total. Els veïns i els clients de l'establiment no podien creure que la propietària de la sabateria, Concepció Reixach Brunsó, de 53 anys, havia estat apunyalada una estona abans al seu propi establiment situat al centre de la ciutat.

Els compradors habituals de la botiga comentaven que la propietària era l'única dependenta que hi havia a la sabateria. D'aquesta manera, la botiguera atenia els clients a la planta baixa del local. Però quan havia d'anar a buscar el número de sabata que demanaven els compradors, pujava a la planta superior de l'establiment on hi ha el magatzem de la botiga. Precisament, els Mossos van trobar el cos de la botiguera al magatzem. Aquest fet, doncs, va dificultar la detecció del succés, perquè nombrosos veïns de la zona asseguraven haver passat per davant de l'establiment al voltant de les vuit del vespre, però res semblava estrany veient que la botiga estava buida ja que es donava per fet que la propietària devia estar al magatzem.

En aquest sentit, tothom se sorprenia davant el sagnant esdeveniment. Veïns i clients recalcaven que la propietària sempre deixava els compradors a soles a baix de la botiga, mentre ella anava al pis de dalt a buscar els números que necessitava per a cada client. Per això, ningú podia entendre que la propietària hagués estat apunyalada ahir, en horari d'obertura, al magatzem de l'establiment.

Buscant proves i testimonis

A l'hora de tancar aquesta edició, els Mossos d'Esquadra no tenien cap persona detinguda sobre l'apunyalament succeït a la botiga de Banyoles. Els agents de paisà i els Mossos voltaven ahir a la nit pel barri vell de Banyoles, la zona on es troba ubicada la sabateria, per buscar possibles proves. També interrogaven els veïns propers a l'establiment per obtenir més informació del cas i establir, així, possibles sospites.

Calçats Reixach és una sabateria de Banyoles amb una llarga tradició històrica i familiar. Concepció Reixach era, des de fa anys, la responsable de l'establiment i l'única dependenta de la sabateria. A part de viure a Banyoles i ser una persona coneguda a la ciutat, també s'havia implicat socialment i havia format part de l'associació La Xarxa per a la promoció del teatre infantil.