La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va traslladar ahir les seves reivindicacions pel dret a l'habitatge a l'ajuntament i a entitats bancàries de Blanes. Una comitiva d'unes 20 persones es va concentrar davant el consistori pel dret a l'habitatge; demanar que s'aturin desnonaments; exigir la dació en pagament retroactiva i perquè s'obri d'un parc d'habitatges buits a lloguer social.

Segons l'entitat el Pla Local d'Habitatge de Blanes destaca que a la localitat hi ha 3.000 habitatges buits "fruit de l'especulació immobiliària" i a la vegada recorden que el Pla General té previst construir 6.000 pisos. Al seu parer, "obrint el parc d'habitatges buits n'hi hauria prou" i també destaca que un 52% d'habitatges són segones residències, i lamenta que unes 100 persones no tenen casa.

Per tot això la comitiva va anar a l'ajuntament per trobar-se amb l'alcalde, Josep Marigó (PSC), que els va rebre de sorpresa. La PAH li va manifestar que es poden fer més accions per protegir els afectats pels desnonaments i que no poden fer front a una hipoteca. Marigó es va comprometre a estudiar les propostes de la PAH.

Tot seguit la PAH es va dirigir a una oficina de Bankia per tractar el cas d'un client que no va poder afrontar la hipoteca. Es tracta de Joan Peinado, de 58 anys, que després de separar-se fa dos anys va veure com amb els seus 700 euros de sou no podia pagar els 680 que costava la hipoteca. Va decidir "no pagar perquè poguessin menjar la filla, el nét, la mare i jo", i l'entitat bancària li va subhastar l'habitatge. A l'espera del que passa, la situació ha abocat Peinado a estar en tractament psiquiàtric, Bankia va assegurar que avaluarà el cas. La PAH va fer la mateixa petició a l'enitat Unnim pel cas d'una altra afectada a qui encara no s'ha subhastat l'habitatge.