Tot i la important davallada en el nombre de rutes ofertes i de vols de sortida i entrada al dia, les instal·lacions de l'aeroport de Girona han pogut mantenir la qualitat al servei dels seus clients. Aquesta és la conclusió que es pot extreure de l'enquesta de tardor que es va realitzar el mes de novembre passat. El 80% dels usuaris va valorar positivament l'estat de l'edifici i els serveis en oferta, deixant la mitjana en un notable per a l'aeroport gironí, amb un 3,82 sobre 5, o el que és el mateix, un 7,64 sobre 10.

D'aquesta manera, la qualitat de les prestacions de l'aeroport es considera en molts casos com a bona o molt bona. Els resultats d'aquesta darrera enquesta sobre "Nivells de qualitat percebuda per passatgers i acompanyants", que es va realitzar entre el 21 i el 25 de novembre a unes 415 persones, també conclouen que el servei més ben valorat pels usuaris és l'atenció i l'exactitud de la informació facilitat pel personal de l'aeroport, també coneguts com a "jaquetes verdes". Amb un 4,75 sobre 5, aquesta tasca és la que rep la puntuació dels usuaris que van rebre el qüestionari, que va estar format per passatgers de sortida, entrada i acompanyants.

D'altres serveis que també van ser lloats pels usuaris van ser la senyalització de tot el recinte i la ubicació dels mostradors de vehicles de lloguer i, un cop més, la disponibilitat i amabilitat del personal de jaquetes verdes. Aquests aspectes van rebre un 4,52 i un 4,42 sobre 5 de puntuació respectivament.

Bona nota a la facturació

El procés de facturació va ser l'àrea de serveis que va rebre la nota més alta dels passatgers consultats. Per als enquestats, la seva organització valia una nota de 4,01 sobre 5, i en van destacar la bona senyalització dels taulells i el poc temps d'espera que hi ha generalment a les cues. La següent àrea en el rànquing és la zona d'embarcament, que va rebre una puntuació de 3,92, essent valorats molt positivament el poc temps d'espera al control de passaports, la confortabilitat, la neteja i el nivells de sorolls d'aquesta àrea.

De fet, en l'àmbit general, els enquestats van assenyalar alguns d'aquests aspectes, com la neteja, entre els millors de tot l'aeroport. També en van destacar la comoditat de les instal·lacions, la rapidesa i la puntualitat dels processos.

Aquest informe també va servir per recollir les estadístiques sobre el perfil i la nacionalitat dels passatgers. D'aquests, un 34,5% és de nacionalitat espanyola, el 30,6% factura a l'aeroport; i un 65,5% realitza entre 1 i 5 viatges a l'any. Pel que fa als motius per viatjar, un 57,7% agafen l'avió per motius d'oci o vacances, un 14,5% ho fan per negocis i el 27,8% per qüestions personals.

Pel que fa als mitjans d'accés a l'aeroport, la majoria, un 59,6% arriben amb autobús públic, i en segon lloc hi ha els qui hi van amb vehicle privat, amb un 26,2%.