Una jove empresa de Roses, Babiboom, distribuirà properament en exclusiva en l'àmbit espanyol, un orinal ecològic biodegradable que quan ha acabat la vida útil s'enterra amb una llavor i es converteix en planta. És un dels darrers productes que treu al mercat però l'empresa comercialitza i està especialitzada en una gamma de productes ecològics adreçats als infants que des de l'empresa defensen que són millors, tant per a la salut com per al medi ambient. Assegura que és únic al món. De moment el comercialitzen a través de la web (www.babiboom.com) i tenen un magatzem a Roses, però entre els plans d'expansió hi ha establir un punt de venda.

La propietària de l'empresa, Faina Poza, ha explicat que una empresa jove del Regnet Unit, Becothings, ha posat al mercat l'orinal, "l'únic orinal biodegradable del món" i Babiboom tindrà l'exclusiva per distribuir-lo a Espanya. Es tracta d'un producte que pretén ser ecològic i didàctic alhora. Està construït amb cloves d'arròs i fibres de bambú que convertides en pols i en un procés concret s'acaben convertint en un producte, una resina natural que permet construir un objecte sòlid, però alhora biodegradable. Poza remarca que "té una part pedagògica" perquè quan s'acaba l'etapa de l'orinal "el pots enterrar, hi poses una grana i al mateix temps que creix una planta es va desfent l'orinal".

De fet, està previst comercialitzar-lo amb una llavor de gira-sol i es vendrà en diferents colors. Babiboom serà present a partir del 20 de gener a la 74 edició de la Fira de Moda Infantil i Juvenil de València, una de les més importants del sector, on presentarà per primer cop el producte per introduir-lo al mercat espanyol. L'empresa el vendrà a un preu que serà inferior als 20 euros. També es distribuirà a les botigues.

Faina Poza, juntament amb la seva família, va posar en marxa l'empresa Babiboom el 2009 quan es va quedar embarassada. "Vaig trobar mancances de productes ecològics que em costava comprar i vam decidir muntar la web per vendre material", ha explicat Poza, que defensa que amb aquest tipus de productes es redueixen els problemes, per exemple, per al·lèrgies en el nadó.

L'orinal, un set de plats i un alçador són productes nous per al 2012 però ja ofereix una àmplia gamma tant d'objectes per a l'atenció dels infants com altres d'oci a uns preus assequibles. Línies per al bany amb caléndula i esponja nautral; bolquers reutilitzables que es poden rentar; banyeres anticòlics; jocs de cartró, entre molts altres.

Tots els productes es poden comprar a través de la web o realitzant l'encàrrec per telèfon. Es distribueix per missatgeria o bé es poden recollir al magatzem que tenen a Roses. Just en aquesta població esperen obrir un punt de venda per a una empresa que esperen creixi en el futur.