L'Ajuntament d'Olot ha establert un acord amb l'associació de comerciants de la ciutat. La finalitat del conveni és que l'Associació de Comerciants d'Olot es faci càrrec de la promoció comercial que fins al 30 de gener del 2011 es feia des de l'Institut Municipal de Promoció de la Ciutat (IMPC). En concret, els comerciants s'encarregaran d'informar dels avantatges i deures d'estar associat als responsables de l'obertura de nous establiments. També s'encarregaran de la gestió dels cursos de formació professional, de la informació referent a les subvencions per la millora d'establiments i dels programes d'ocupació.

En el decurs de l'acte de signatura del conveni, el regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (CiU), va valorar que l'acord servirà per alleugerir l'administració local i evitar duplicitats. En aquest darrer sentit, va precisar que "hi havia feines informatives que es feien des de l'Ajuntament i des de l'Associació de Comerciants".

Per la seva part, el representant de l'Associació de Comerciants (ACO), Jordi Rovira, va apuntar que l'acord concreta un període de col·laboració entre Ajuntament i botiguers que ja va tenir un avanç durant la darrera campanya de Nadal. Així, va recordar la iniciativa d'instal·lar una pista de patinatge sobre gel a la plaça Major i l'especialització del Mercat de Nadal en la comercialització de figures i elements del pessebre.