L'incendi que afecta des de primera hora de la tarda el Baix Empordà avança empès per la forta tramuntana que bufa a la zona. De moment, segons les primeres estimacions, les flames ja han calcinat quinze hectàrees del massís de l'Ardenya. Els Bombers han muntat un centre de comandament avançat a la benzinera situada al peu de la C-31, just a tocar de la baixada de l'Alou. De manera preventiva, també s'han fet desallotjaments en algunes masies de la zona. De moment, es desconeix quina ha estat la causa que ha originat el foc i, tot i que en un principi es plantejava la possibilitat que les flames s'hagin iniciat pels voltants de l'abocador de Solius, ara es descarta aquest extrem.

Dues unitats aèries més s'han incorporat fa poca estona a les tasques d'extinció de l'incendi que, des de les dues de la tarda, crema a la zona de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà). Amb aquests, ja són quatre els avions i una vintena les dotacions terrestres dels Bombers que intenten atacar les flames, que avancen empeses per la forta tramuntanada que bufa a la zona.

Els Bombers han muntat un centre de comandament avançat a la benzinera situada al peu de la C-31, just a tocar de la baixada de l'Alou. Fins a aquest punt s'hi ha desplaçat també unitats del SEM, de les Associacions de Defensa Forestal (ADF) i dels Mossos d'Esquadra.

Entre els comandaments que també s'han apropat a l'incendi hi ha, apart del cap de la Regió d'Emergències Enric Cano, el comissari dels mossos Joaquim Belenguer. Fins a la zona també s'han desplaçat l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, i el delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta.

El delegat d'Interior ha explicat que, a hores d'ara, les flames ja han calcinat unes quinze hectàrees del massís de l'Ardenya. Ballesta ha concretat que, de moment, les tasques s'estan prioritzant a atacar els flancs del foc per poder-lo controlar. Tot i que en un principi semblava que hi havia moments en què s'havien pogut encerclar les flames, el fort vent dificulta les tasques dels Bombers.

Pel que fa a les causes de l'incendi, de moment es desconeix per què s'ha originat el foc. Ballesta ha explicat que, en un principi, es pensava que l'incendi podia haver-se originat a l'abocador de Solius, però a hores d'ara aquesta possibilitat ja s'ha descartat.

Previnguts per desallotjaments

Els equips d'emergències també estan previnguts per si cal fer desallotjaments. De moment, ja hi ha algunes famílies de masos aïllats de Llagostera que han abandonat casa seva de manera preventiva.

Membres de Protecció Civil i Mossos d'Esquadra estan a la urbanització de Font Bona, situada al terme municipal de Llagostera (Gironès), on hi ha unes 400 parecel·les. Aquesta urbanització és el nucli habitat més pròxim a l'incendi i, per això, s'estan prenent mesures preventives per si es dóna l'ordre de desallotjar.

El foc de la Costa Brava ha començat pels voltants de les dues de la tarda en un camí al sud-oest de Solius i ha avançat en direcció a la carretera que va des d'aquesta població fins a Can Duran. El fort vent ha fet que el cap de l'incendi llancés diversos focus secundaris.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera de Sant Grau, GIV6821, està tallada a la circulació. Fins al lloc també s'han desplaçat diverses unitats dels Mossos d'Esquadra per controlar el trànsit.