A la Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) li consta que "des d'alguns equips directius s'està donant informació interessada a favor de la jornada intensiva", tal com va dir el seu president a Girona, Jaume Soler. Per aquest motiu, i perquè l'entitat vol explicar per què s'hi oposa, la jornada continuada serà un dels eixos de la XXXIV Assemblea general de la Fapac, que se celebrarà dissabte de la setmana vinent a l'institut Jaume Vicens Vives de Girona.

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per demanar al Parlament que modifici la Llei d'Educació de Catalunya i recuperi la generalització de la sisena hora i les retallades pressupostàries, incidint en l'eliminació de barracons, seran els altres dos eixos de l'assemblea.

Objectiu: la sisena hora

Soler va dir que "estem totalment bolcats en la ILP", que consideren clau per intentar recuperar la sisena hora. Així, es discutirà aquest assumpte i el president gironí de la Fapac va apuntar que s'aportaran dades com que les comunitats autònomes amb jornada intensiva estan per sota de la mitjana d'acord amb l'informe PISA.