Cap de setmana tràgic a les carreteres catalanes amb un total de sis víctimes mortals fins les vuit del vespre d'aquest diumenge. Des de divendres a les tres de la tarda s'han registrat quatre accidents mortals que han provocat sis morts, tres ferits greus i quatre ferits lleus. El fet que els dos accidents mortals d'aquest diumenge hagin estat col·lisions frontals ha portat el Servei Català de Trànsit (SCT) a demanar als conductors que extremin l'atenció i la prudència en la conducció per tal que no es produeixin aquest tipus de xocs a les carreteres, ja que gairebé sempre tenen conseqüències dramàtiques per als ocupants dels vehicles accidentats.

El darrer accident mortal ha estat aquest mateix diumenge a la tarda a la C-14, al punt quilomètric 129, a l'altura de Pinell de Solsonès (Solsonès). Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís del sinistre a les 15.05 h, hora en què per causes que encara s'estan investigant, dos turismes han col·lidit frontalment i com a conseqüència del xoc han mort dues persones ocupants del mateix vehicle: el conductor Xavier I. F., de 18 anys d'edat i la passatgera davantera Marta V. O., de 19 anys, veïns de Torredembarra i la Riera de Gaià.

En el mateix sinistre els tres ocupants de l'altre cotxe implicat també han quedat afectats: un menor ha resultat ferit de gravetat i ha estat traslladat amb l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital de Sant Pau de Barcelona i dues dones han patit ferides també greus i han estat traslladades a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Aquest diumenge al matí una persona ha mort i una altra ha resultat ferida greu en sortir de la via i topar posteriorment contra un arbre a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). L'accident s'ha produït cap a dos quarts de set del matí al quilòmetre 40,9 de la carretera C-253, situat dins del nucli urbà de la població, on el turisme, en què hi viatjaven dues persones, ha sortit de la via i ha impactat contra un arbre. Com a conseqüència del xoc, el conductor, un jove de 21 anys i veí de la població, ha mort i l'acompanyant, un jove de 20 anys, ha quedat ferit greu i ha estat traslladat a l'Hospital Trueta de Girona.

Durant la matinada, a la C-55 a Cardona (Bages) hi ha hagut un altre accident mortal en què dos turismes també han col·lidit frontalment i han mort ambdós conductors dels vehicles: Raül P. A., de 34 anys d'edat i veí de Cardona, i Eladio S. O., de 50 anys i amb veïnatge a Súria. En el sinistre s'hi ha vist implicat un tercer cotxe i el conductor i l'acompanyant d'aquest han quedat ferits lleus. Aquest accident ha tallat la C-55 durant dues hores.

El tercer sinistre mortal es va produir dissabte a primera hora del matí a la C-13 a Vilanova de la Barca (Segrià). Un turisme va sortir de la via i va morir el passatger davanter del vehicle, Miguel Àngel G. R., de 34 anys i veí de Vielha, i el conductor va resultar ferit de gravetat.

Per tot plegat, l'SCT ha apel·lat a la responsabilitat dels conductors ja que la intervenció del factor humà és determinant en les topades frontals. Normalment aquest tipus d'accidents són desencadenats per un avançament temerari, una maniobra antireglamentària, per circular amb una velocitat inadequada o excessiva o bé per una pèrdua del control del vehicle.

Retencions per accidents

Pel que fa a la mobilitat, aquest diumenge hi ha hagut restriccions de trànsit a la GI-550 a Sant Hilari Sacalm durant poc més d'una hora per un motorista accidentat que ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat a l'hospital Santa Caterina de Salt. D'altra banda, arran de l'accident mortal de la C-14 a Pinell de Solsonès, s'ha hagut de tallar la via durant dues hores i s'ha fet pas alternatiu al llarg d'una hora més. Quan s'ha reobert han quedat 11 km de retencions en sentit Barcelona.

Aquest diumenge a la tarda hi ha hagut 4 km de lentitud a la N-145 a Valls de Valira en sentit sud i s'han registrat 11 km de retencions a la C-16 a Cercs i Berga en sentit Barcelona. D'altra banda, s'han format 4 km de congestió a la C-17 a Montcada i Reixac en sentit entrada. A més, a conseqüència d'accidents hi ha hagut intensitat circulatòria a la T-301 A Tortosa, a l'AP-7 al Papiol i a la mateixa autopista a l'altura de Gelida.

El dissabte va evolucionar en general amb tranquil·litat a la xarxa viària catalana, tot i que al llarg del matí diverses vies de Lleida i Barcelona es van veure afectades per boira densa amb visibilitat reduïda. Per altra banda, la TP-2311 a la Conca de Barberà es va haver de tallar una hora per retirar un camió accidentat. A la tarda es va registrat intensitat circulatòria a Montcada i Reixac a la C-17 i C-33 per entrar a la capital catalana i també a la C-32 a Cornellà de Llobregat per accedir als centre comercials d'aquesta zona. A més, per accidents, la N-260 a Vilafant es va tallar durant mitja hora i a la C-31 a Badalona es va restringir un carril en sentit Barcelona durant gairebé una hora.

Pel que fa al divendres a la tarda, hi van haver diverses incidències viàries que van afectar la circulació de la C-58 a Barcelona, la C-17 a Tagamanent, la C-1413a al Papiol, la C-245 a Cornellà de Llobregat i la ronda de Dalt a l'altura de Vall d'Hebron.