L'Ajuntament de Torroella de Montgrí no s'acollirà al pla d'ajudes que el Govern de l'Estat ha posat en marxa per pagar els proveïdors dels ens locals, ja que pot assumir el pagament de les seves factures amb els recursos propis. L'alcalde, Jordi Cordon, ha informat que el deute actual és d'1,2 milions d'euros, la major part dels quals corresponen a compromisos adquirits per l'anterior equip de govern i diferits en el temps, de manera que s'hauran de pagar aquest mandat.

Segons la informació municipal, el principal deute és d'uns 900.000 euros, contret amb l'empresa concessionària del servei de neteja i recollida d'escombraries. La major part d'aquest import correspon a compromisos contrets a partir de la vaga del juny de 2007. Després d'haver analitzat la situació i d'haver negociat amb els proveïdors, l'equip de govern ha decidit no acollir-se al mecanisme de finançament extraordinari que ofereix l'Estat als ens locals, segons han informat des de l'Ajuntament.

Cordon recorda que "la situació, tot i no ser compromesa, sí que és delicada, raó per la qual no es pot abaixar la guàrdia. Per aquest motiu, es mantindrà un estricte control de la despesa. No farem més del que podem, perquè ara més que mai toca ser prudent i realista".

L'alcalde insisteix que el context també és complicat per l'herència de l'anterior govern, ja que condiciona la política financera d'aquest mandat atesa l'elevada despesa diferida en el temps, l'increment de l'endeutament, la manca de romanent de tresoreria i la posada en marxa de nous equipaments com l'Espai Ter o el nou edifici de serveis i arxiu municipal.