L'Ajuntament d'Olot demanarà la col·laboració dels ciutadans per assolir els nivells de selecció de residus que demana la Unió Europea. La previsió és que després de l'estiu implanti un nou sistema de recollida. La nova manera suposarà l'ampliació de 330 punts de recollida, on s'ubicaran els contenidors grocs d'envasos mitjans. Una part dels receptacles nous es poden veure al pati del magatzem de la brigada a can Jombi. L'estesa de contenidors i la posada en servei de nous vehicles de recollida anirà acompanyada d'una campanya de conscienciació.

Posar en ment l'ús dels nous contenidors serà l'objectiu de l'acció conscienciadora. La idea és aconseguir la col·laboració dels ciutadans en el procés de millorar la gestió dels envasos i embalatges de begudes i d'aliments que conformen la major part del volum de les bosses d'escombraries.

El director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública, Francesc Canalies, ahir al matí, va avançar els canvis en la recollida. Això no obstant, va concretar que en donarà els detalls quan s'apliqui el sistema nou. És a dir, passat l'estiu.

Canalies va avançar el projecte, en el decurs de la presentació dels nous vehicles de neteja. L'Ajuntament va presentar 4 vehicles auxiliars elèctrics, 4 escombradores, 3 carretons, 1 hidronetejador i 1 furgoneta. De les noves eines, Canalies va puntualitzar que no representen un sobrecost en el cost de la neteja, perquè entren dins de les previsions dels 8 anys de la concessió, a mans de la UTE IGFA-URBASER des de començaments ?d'any.

Sobre el servei de neteja, Canalies, en primer lloc, va explicar que la nova concessió ha comportat la introducció d'una brigada mòbil. Es tracta de dues persones amb un vehicle, que es desplacen a punts on es necessiten neteges d'urgència. En segon lloc, va indicar que han reforçat la presència de netejadors als barris.

A l'acte, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), va expressar la seva confiança en què la nova concessió suposarà una millora en el nivell de recollida de residus i de neteja de la ciutat.

La portaveu de l'empresa concessionària, Anna Palau, va definir la UTE com una empresa participativa i dialogant. Va explicar que Urbaser dóna serveis de recollida i de neteja a 250.000 persones, repartides entre 80 municipis catalans. El representant de l'altra empresa de la UTE, Josep Santandreu, va precisar que IGFA dóna servei de neteja a 58 municipis de la Garrotxa, el Ripollès i una part d'Osona. A l'acte van informar que la recollida i la neteja d'Olot dóna feina a 40 persones.