Aquesta primavera pot complicar-se pels al·lèrgics al pol·len. Les pluges dels últims dies han "regat" dues de les famílies de plantes més propenses a fer la vida impossible a aquelles persones que són sensibles al polsim que alliberen. Experts en aerobiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) alerten que si no continua plovent, el pol·len de gramínies, parietàries i oliveres pot sortir amb més força que altres anys a les comarques gironines.

Els vegetals que actualment estan en el punt de mira dels aerobiòlegs a Girona són un gran volum d'herbes i plantes que trobem tant al camp com a la ciutat: herbes de paret, gespa, blets, ortigues, blat, ordi, civada i centenars de derivats. Les precipitacions que hi va haver durant la Setmana Santa han provocat que a partir d'ara facin la pol·linització amb més força que altres anys.

Per aquest motiu, els especialistes alerten d'una "complicació" per als al·lèrgics si durant les pròximes setmanes passen per zones on abundin aquest tipus de plantes. La crescuda, indiquen, pot ser superior a la d'altres anys, sempre que més pluges o una calor brusca la talli en sec.