Com van viatjar a Mallorca tres directius de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva l'any 2010? En baix cost, així ho detalla l'informe elaborat per la cúpula de l'ens on relaten la seva gestió i que van entregar la setmana passada als grups muncipals de Lloret, Blanes i Calella.

El tema dels desplaçaments a congressos i d'altres activitats és una qüestió que ha provocat crítiques cap a l'ens de Salut i en l'informe descriuen amb detall aquest viatge a Mallorca per "fer un aclariment sobre un dubte reiterat". I relaten com els tres directius es van desplaçar fins a Mallorca, on se celebraven unes jornades sobre gestió i on participaven directius del Sistema Nacional de Salut i economistes.

Anant més al detall, es destaca que van estar-hi tres dies -dues nits- i no només van escollir vols de baix cost sinó que també "van buscar l'hotel per Internet ja que van considerar que no era necessari anar al mateix hotel de les jornades" i remarquen que tampoc "van utilitar agència de viatges, ja que no era necessari pagar les despeses de transacció, a causa de la senzillesa de les operacions".

Aquesta és una de les informacions detallades en aquest informe, de la qual si bé no hi ha el cost total del viatge. A l'informe s'afirma que en total durant el 2010 el pressupost en protocol i despeses de representació de la Corporació va ascendir a 52.608 euros, cosa que suposa el 0,08% del pressupost, que va tenir unes despeses totals de 101.880.198 euros, afirmen.

Llevat d'aquestes xifres més generals no n'hi consten gaires més ni tampoc de detalls; sinó que es tracta bàsicament d'un informe que relata la gestió de la corporació de salut amb l'objectiu de desmentir algunes acusacions que s'han fet públiques en alguns mitjans de comunicació posant en dubte aquest ens de salut. I de fet, en tot el document es destaca la voluntat de "transparència" de la Corporació després que s'hagi posat, al seu parer, la seva gestió "en entredit en base a acusacions falses i encadent d'insinuacions que volen portar a la generació de dubtes".

Pel que fa a altres temes que han sortit als mitjans relacionats amb la Corporació darrerament hi ha per exemple el sou de la directora gerent que pujaria a uns 101.000 euros bruts anuals. En el document tot i no aparèixer cap xifra s'assegura que la directora gerent té un contracte que té "menys garanties quant a acomiadament i a indemnitzacions posteriors" i que pot ser cessat quan es cregui oportú. I també es destaca que els directius de la Corporació es regeixen -a excepció de la directora gerent- pel conveni de la XHUP (Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública).

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva atén prop de 90.000 persones i després de les acusacions recents s'ha vist obligada a prendre noves mesures per millorar la comunicació. Entre les actuacions previstes, segons es relata a l'informe hi ha la publicació en la seva pàgina web dels acords del Consell Rector i reforçar la informació de les diferents novetats que es vagin produint en tots els àmbits de la Corporació.

Tot i això a l'informe hi manquen informacions precises que els mateixos grups municipals presents en la reunió de la setmana passada van destacar que calia aportar-los. Des de l'ens de Salut, va haver-hi el compromís que els entregarien la informació demanada i que hi hauria una reunió anual com la de l'altre dia.