Vint-i-quatre docents de les comarques de Girona van realitzar ahir a la tarda la primera prova del procés selectiu per aconseguir l'acreditació de directiu professional, que el Departament d'Ensenyament va convocar per primer cop al gener; aquesta primera convocatòria tan sols acreditarà 80 professionals de la direcció escolar.

Els serveis territorials de Girona són els segons en nombre d'aspirants, tan sols darrere de Barcelona -amb 28- i seguida dels 22 de la Catalunya central i dels 21 del Maresme-Vallès Occidental. En total, el Departament d'Ensenyament ha acceptat 186 sol·licituds de tot Catalunya per intentar assolir l'acreditació de directiu professional.

Els aspirants es van estrenar ahir amb una prova per avaluar els seus coneixements del marc institucional i de les funcions pròpies del directiu professional docent.

El procés d'acreditació, que està previst que finalitzi durant la segona quinzena de maig, consta de dues proves de caràcter eliminatori i d'una valoració de mèrits. D'aquests, se'n seleccionaran els 80 amb la millor puntuació total.